Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
Parking u Kolubari 2 (foto: Kolubarske.rs)
22.02.2024, 10:42

Samovolja na delu - zauzeta mesta na javnom parkingu

č: | fb:

Početkom godine završeni su radovi na rekonstrukciji parkinga u valjevskom Naselju Oslobodioci Valjeva (Kolubara 2), koji su koštali preko 5,7 miliona dinara sa PDV-om.

 

Parcela, koja je korišćena za parkiranje automobila više od četiri decenije, ličila je na sve samo ne na parking, otuda su stanari tog dela Naselja pozdravili odluku Grada da taj "parking" konačno bude sređen, pa makar to bila i predizborna akcija.

 

Ubrzo nakon završetka radova, na desetak parking mesta osvanule su ispisane registracije vozila stanara zgrada u blizini parkinga. 

 

"U delu gde su ulazi 15-29, neke komšije su pojurile da javne parkinge prisvoje. Izgleda da sledeće što možemo očekivati jeste da počnu da postavljaju i fizičke barijere koje će im čuvati mesta dok su na poslu... Tako obeleženih mesta ima već desetak", napisao je stanovnik Naselja Oslobodioci Valjeva, koji se javio našoj redakciji.

Parking u Kolubari 2

Parking u Kolubari 2 (Foto: Kolubarske.rs)

 

Na pitanje koje smo uputili Gradskoj upravi u vezi sa parkingom i "zauzećem", odgovoreno je da je grad Valjevo uredio parking prostor u Naselju Oslobodioci Valjeva (Kolubara 2) i da je predviđen za javno parkiranje. "Parkiranje se ne naplaćuje i mogu ga koristiti svi građani. Obeležavanje je samovolja pojedinaca, a o tome su obaveštene nadležne inspekcije Gradske uprave", piše u odgovoru.

 

Sudeći po vozilima koja su parkirana na "zauzetim" parking mestima, niko se od vozača ne obazire na registarske oznake ispisane na pojedinim parking mestima.

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 16 sati 25 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 11 sati 50 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar