SPREG (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
SPREG (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
23.02.2024, 07:52

Konkurs za programe udruženja građana i privredno-turističke manifestacije

č: | fb:

Gradska uprava Valjeva raspisala je konkurs za finansiranje ili sufinansiranje programa od javnog interesa udruženja građana u 2024. godini.

 

Ove godine u gradskom budžetu za te programe je opredeljen identičan iznos kao i prošle godine - 18 miliona dinara. U javnom konkursu navedena su četiri kriretijuma za ocenjivanje programa. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 8. mart 2024. godine.

 

Raspisan je i konkurs za dodelu sredstava iz budžeta grada za projekte koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifestacija Valjeva u 2024. godini.

 

Ove godine u gradskom budžetu za te projekte je opredeljeno pet miliona dinara, dok je lane za podsticaj privredno-turističkih manifestacija bilo izdvojeno 4,5 miliona, a 2022. godine tri miliona dinara.

 

I u ovogodišnjem javnom konkursu navedena su četiri kriretijuma za ocenjivanje programa, a pravo podnošenja prijava za dodelu sredstava imaju udruženja čije će se programske aktivnosti realizovati na teritoriji Valjeva koji podstiču afirmaciju privredno-turističkih manifesacija. Rok za podnošenje prijava na konkurs je 8. mart 2024. godine.

 

Ranije je Gradska uprava grada Valjeva raspisala konkurse za finansiranje programa od javnog interesa koja realizuju udruženja u oblasti boračko-invalidske zatite, za te programe opredeljeno je 3,3 miliona dinara; za programe koja realizuju udruženja amaterskog i umetničkog stvaralaštva u budžetu je opredeljeno četiri miliona dinara, dok je za programe koja realizuju udruženja u oblasti zaštite lica sa invaliditetom u budžetu obezbeđeno šest miliona dinara.

 

Aktuelno