Gradonacelnik ugostio delegacija Jesenice (foto: www.valjevo.rs)
Gradonacelnik ugostio delegacija Jesenice (foto: www.valjevo.rs)
05.03.2024, 10:07

Delegacija slovenačkog grada Jesenice u poseti Valjevu

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković, zajedno sa saradnicima, proteklog vikenda je ugostio delegaciju slovenačkog grada Jesenice, koju je predvodio župan Peter Bohinec, saopštila je PR služba Grada.

 

Kako se navodi u saopštenju, saradnju su i ovaj put inicirali pripadnici vatrogasnih jedinica dva grada – valjevskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, koji predvodi Vlada Milivojević, i službi civilne zaštite i vatrogasaca Jesenice.

 

Predstavnici oba grada su se složili da je otvorena mogućnost u raznim oblastima, a privredna, ekonomska i kulturna saradnja bile su glavne teme ove posete. Govorilo se i o drugim mogućnostima unapređenja odnosa Jesenice i Valjeva.

 

Podsetimo, Valjevo je bilo zbratimljeno posle Drugog svetskog rata sa gradovima Jesenice, Zadar, Jajce, Kardeljevo (današnje Ploče), Kopar, Metković, Nikšić, Prilep i Sitard. Sa raspadom nekadašnje SFRJ devedesetih godina, ta prijateljstva među gradovima su se postepeno gasila.

 

Međutim, dolazak delegacije Jesenice 2022. godine u okviru Tešnjarskih večeri, kao i jednodnevni obilazak Valjeva tokom proteklog vikenda, očigledan je dokaz ponovnog uspostavljanja saradnje i prijateljskih odnosa između ova dva grada, navodi se u saopštenju PR službe.

Aktuelno

Žičara Crni vrh (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare Ski Resort Pre 12 minuta

Avantura i muzika na Divčibarama za prvomajske praznike

Divčibare Ski Resort, koje upravlja ski stazom Crni vrh, pripremilo je niz avanturističkih i muzičkih aktivnosti na Divčibarama za prvomajske praznike. Za ljubitelj prirode, avanture i dobre zabave...

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 1 dan

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...