Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo iz vazduha (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2024, 07:53

Predloženi kandidati za nagradu Valjeva za 2023.

č: | fb:

Komisija za dodelu godišnje nagrade grada Valjeva usvojila je predlog o dobitnicima nagrade Valjeva za 2023. godinu, koja se dodeljuje povodom Dana grada 20. marta, a konačnu reč daće odbornici na sednici Skupštine grada, koja će biti održana u ponedeljak 18. marta.

 

Prema Odluci o nagradi Grada Valjeva u jednoj godini dodeljuje se najviše 14 nagrada i to po jedna za svaku oblast, izuzetno u jednoj godini mogu se dodeliti dve nagrade za jednu oblast. Za pojedinu oblast ne mora se u svakoj godini dodeliti nagrada. Pored navedenih nagrada može se dodeliti i specijalna nagrada i to: za životno delo, humanitarni rad i brigu o ljudima i za afirmaciju Grada.

 

Komisiji za dodelu nagrade grada Valjeva dostavljen je 71 predlog i to 60 predloga za nagradu iz utvrđenih oblasti i 11 predloga za specijalnu nagradu.

 

Za godišnju nagradu Valjeva Komisija je predložila:

 

Za godišnju nagradu grada Valjeva u oblasti privreda predloženo je valjevsko preduzeće "Urban tehniks"; za poljoprivredu predložen je Aleksandar Stanarević; za oblast obrazovanja i vaspitanja predložena su dva dobitnika: Poljoprivredna škola sa domom učenika "Valjevo" i Ivanka Tomić, profesor matematike; za stvaralaštvo i postignuće učenika i studenata predložena je Sofija Mićević, učeniva Valjevske gimnazije i Muzičke škole.

 

Dr Mira Vuković, ppredložena je za oblast nauka, inovacija i pronalazaštvo; za oblast urbanizam i arhitektura predložen je Projektni biro GP "Kej"; za oblast medicina i briga o zdrvalju predložena je dr Rada Subotić.

 

Za oblast socijalna zaštita i humanitarni rad predložena su dva dobitnika: Svetosavska omladinska zajednica Eparhije valjevske i pripadnici Vatrogasno-spasilačkog odeljenja MUP-a u Valjevu - Bora Stojanović, Nemanja Maletić, Darko Živčić i Nenad Nenadović. I za oblast humanost predložena su dva dobitnika: profesor dr Milan A. Nedeljković i posthumno Katarina Čočović.

  

Komisija je za postignuća u prethodnoj godini za oblast umetnost i kultura predložila glumce Milicu Janevski i Nebojšu Milovanovića, dok je za oblast sport predložila Milana Markovića, atletičar.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Komisija je odlučila i Skupštini predložila da specijalne nagrade dodeli: za životno delo Milošu Kovačeviću, posthumno i za afirmaciju Grada Branku Kovačeviću.

 

Komisija je predložila Skupštini grada da se ne dodeli nagrada Grada za 2023. godinu za tri oblasti: Zaštita životne sredine (jedan predlog), Čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja (četiri predloga) i Informisanje i društveno angažovanje (dva predloga).

 

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 4 sati

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 1 komentar

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 11 sati 16 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 3 komentara