Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
Tešnjar (foto: Đorđe Đoković)
12.03.2024, 07:52

U Tešnjaru samo akustična muzika

č: | fb:

U ugostiteljskim objektima i baštama ugostiteljskih objekata u staroj čaršiji Tešnjar u Valjevu može se izvoditi samo akustična muzika, piše u Odluci o izmenama Odluke o radnom vremenu koju je usvojilo Gradsko veće.

 

"Izmenama Odluke o radnom vremenu stvara se osnov za rešavanje dugogodišnjeg problema građana koji stanuju u Tešnjaru, a koji se odnosi na stvaranje buke pri izvođenju i emitovanju muzičkog programa iz ugostiteljskih objekata, čija je posledica onemogućavanje normalnih uslova za život građana, naročito u noćim satima", piše u Odluci o izmenama Odluke o radnom vremenu.

 

O ovoj Odluci izjasniće se odbornici Skupštine grada na sednici koja je zakazana za ponedeljak 18. mart.

 

Podsetimo, žitelji Tešnjara skoro deceniju "borbu vode" sa preglasnom muzikom u ugostiteljskim objektima u staroj čaršiji.

 

"Preglasna muzika sa jakim ozvučenjem u ugostiteljskim objektima, koji se uglavnom nalaze u sklopu stambenih zgrada ili sasvim uz njih, u večernjim i noćnim satima remeti normalan život stanara ovih delova grada", pisali su žitelji Birčaninove i okolnih ulica u Tešnjaru, kao i dela Knez Miloševe ulice.

 

Preko udruženja građana "Stari grad – Tešnjar" obraćali su se gradonačelniku i načelnicima inspekcijskih službi, čak su pre tri i po godine podneli gradu Valjevu opomenu pred tužbu, kao jedan od načina da zaštite sebe i svoja ustavom garantovana prava.

 

Aktuelno

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 11 sati 6 minuta

GIK proglasila sedam izbornih lista

Rok za predaju izbornih lista za lokalne izbore koji se održavaju 2. juna, istekao je u ponoć. Gradska izborna komisija proglasila je sedam izbornih lista za izbore za Skupštinu grada Valjeva.  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Hronika Pre 12 sati 31 minuta

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede,...