Toplana  (foto: Đorđe Đoković)
Toplana (foto: Đorđe Đoković)
15.10.2014, 09:54

Toplo vreme odlaže početak grejne sezone

č: | fb:

Sve je spremno za početak grejne sezone, kažu u Toplani. Juče i danas su rađene tople probe, koje su pokazale da sistem funkcioniše bez ikakvih problema. S obzirom na to da je temperatura jutros bila 15, a dnevna će biti preko 20 stepeni, grejanje neće biti uključeno. „Čim se steknu uslovi, tačnije kada dnevna temperatura bude ispod 12 stepeni, počeće grejanje“, najavljuje direktor Toplane Dejan Filipović.

Obezbeđeno je 600 tona mazuta, što je dovoljno za prva dva meseca grejne sezone, dok će energenti potrebni za celu grejnu sezonu biti nabavljeni narednih meseci, „jer tek sada raspisujemo novu nabavku mazuta za grejnu sezonu 2014/2015“, kaže Filipović.

Nakon nedavnog saastanka u Ministarstvu energetike i rudarstva valjevska Toplana ulazi „opuštenije“ u novu grejnu sezonu, jer nema imperativ vraćanja mazuta Republičkoj direkciji za robne rezerve u vreme grejne sezone. Najveći problem Toplane je, upravo, vraćanje duga od 3.600 tona mazuta robnim rezervama i to u vreme kada treba da se obezbede nove količine energenata. Zahvaljujući nedavnom sastanku u Ministarstvu energetike i rudarstva, gde je rečeno da će Ministarstvo preuzeti na sebe kordinaciju rada sa robnim rezervama da ne vrše pritisak ukoliko dođe do neredovnosti plaćanja, valjevska Toplana moćiće da obezbedi energente za ovu grejnu sezonu.

Dug za grejanje je oko 120 miliona dinara.

Gradska toplana u Valjevu trenutno zagreva 303.000 kvadrata stambenog i poslovnog prostora sa oko 4.500 korisnika. Od ove sezone biće grejano novih 28.500 kvadrata, jer se i Opšta bolnica priključila na Toplanu. 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 16 sati 42 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara