I u Hvarskoj ulici kućni broj 0 (foto: Kolubarske.rs)
I u Hvarskoj ulici kućni broj 0 (foto: Kolubarske.rs)
04.04.2024, 06:47

U 153 ulice u Valjevu na broju nula živi 4.099 birača

č: | fb:

Uvidom u biračke spiskove, javno dostupne na portalu Istinomera, valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana utvrdilo je da u 153 ulice u Valjevu sa kućnim brojem nula živi ukupno 4.099 birača.

 

Valjevsko povereništvo Pokreta slobodnih građana upućuje javna pitanja gradskim vlastima Valjeva, kao i svim odgovornim pravnim licima ko stanjuje u kućama sa uličnim brojem nula i ko stanuje u praznim kućama?

 

"Analizom kućnog broja nula, pronalazimo da u Ulici Vojina Sofronića jedna kuća nosi broj nula i da su na toj adresi registrovanovana 83 glasača. U Vojvođanskoj ulici na broju nula prijavljeno je 60, u Višegradskoj 45, u Gradačkoj 59, u Jakova Nenadovića 129, a u Dimitrija Tucovića na broju nula čak 151 glasač", navodi se u saopštenju valjevskog povereništva PSG.

 

Kako se navodi, građani Valjeva su uočili i prijavili da u pojedinim ulicama, popout Ulice Vlade Zečevića i Tike Marića, postoje kuće koje su godinama prazne, ali su i na tim adresama registrovani birači.

 

"Imajući sve navedeno u vidu zahtevamo od gradskih vlasti Valjeva da hitno ispitaju sve navedene nelogičnosti i o tome obaveste javnost. Istovremeno molimo građane Valjeva da na UTL adresi:

https://www.istinomer.rs/spisak-pojedinacnih-adresa-sa-brojem-biraca-po-okruzima-u-srbiji/#gallery6

sami provere stanje broja glasača na njihovim adresama, i preduzmu sve neophodne mere da se nepostojeći glasači izbrišu sa spiska", navodi se u saopštenju povereništva Pokreta slobodnih građana u Valjevu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 19 sati 18 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara