Sajam zapošljavanja (foto: Kolubarske.rs)
Sajam zapošljavanja (foto: Kolubarske.rs)
06.04.2024, 07:02

Posao za 300 radnika na sajmu zapošljavanja u Valjevu

č: | fb:

Na sajmu zapošljavanja, koji je u okviru Sajma privrede zapadne Srbije - SPREG organizovala Nacionalna služba zapošljavanja - Filijala Valjevo, 18 poslodavaca je iskazalo potrebu za oko 300 radnika različitih profila. 

 

Podsetimo, na istom sajmu prošle godine 19 kompanija je iskazalo potrebe za preko 800 radnika.

 

Ove godine, najtraženija zanimanja su mašinske, elektro, građevinske i metalske struke, od trećeg do sedmog stepena kvalifikacija - metalostrugar, metaloglodač, metalobrusač, operater na mašinama za brizganje plastike, operater u štampi, mehaničar, diplomirani mašinski i elektro inženjer različitog smera.

 

Radna mesta su ponudili "Krušik", "Hansgrohe", "Hisense", "Vali", "Publik", "Elektrovolt", "Turna plastik", "MPK Trejd", "Blist" i mnoge druge kompanije.

Sajam zapošljavanja

Sajam zapošljavanja (Foto: Kolubarske.rs)

 

Član Gradskog veća zadužen za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Marko Jevtić je rekao da je grad Valjevo odgovornom politikom u prethodnom periodu doveo tri velika investitora, koja će kroz određeno vreme zaposliti 2.350 radnika. Podsetio je da su otvorena i dva nova vrtića, koja su već zaposlila 107 radnika, te je najavio da će do kraja godine biti otvoren još jedan vrtić, u kome će biti zaposleno oko 50 radnika.

 

Prema rečima direktora Nacionalne službe za zapošljavanje - Filijala Valjevo Milana Đenadića prednost ovakvih sajmova je to što nezaposlena lica imaju direktan susret sa kompanijama i što na jednom mestu mogu da konkurišu na veći broj slobodnih radnih mesta. On je naglasio da potrebe ovih 18 kompanija, koje učestvuju na Sajmu, nisu trenutne nego i u narednih šest meseci će imati u planu da zaposle taj broj ljudi.

 

Milan Đenadić i Marko Jevtić

Milan Đenadić i Marko Jevtić (Foto: Kolubarske.rs)

"Kao i uvek, najviše su iskazane potrebe za radnicima u mašinskoj i elektro struci, građevinskoj struci, radnicima u proizvodnji. Važno je pomenuti da smo na ovoj manifestaciji, koju već nekoliko godina organizujemo u okviru SPREG-a, spojili ponudu privrede ovoga kraja sa potrebama za radnicima i ono što je takođe važno je da će naši sugrađani moći da konkurišu na jednom mestu kod većeg broja poslodavaca, da se lično predstave poslodavcu i time skrate put od same informacije za slobodnim poslovima do dobijanja posla", rekao je Đenadić.

Aktuelno

Karanfili (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 29 minuta

Mož' da bidne Praznik, al' ne mora da znači...

Prvi maj je i na ovim prostorima, dugo Praznik rada. Sada je sve više samo datum u kalendaru, prvi maj. S tim što je "neradni dan" i ako "ne pada" u nedelju, odnosno subotu. Ako baš pada, praznik...

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 1 dan

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara