Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
06.04.2024, 13:02

U nedelju 7. aprila kardiološki preventivni pregledi

č: | fb:

U nedelju 7. aprila od 8 do 16 časova u Domu zdravlja Valjevo nastavlja se akcija besplatnih preventivnih pregleda pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja.

 

Građani će ovom prilikom moći da urade kardiološke preglede, EKG, merenje krvnog pritiska i određivanje nivoa glukoze, triglicerida i holesterola u krvi. Zakazivanje nije potrebno.

 

EKG snimanje i merenje krvnog pritiska realizovaće timovi lekara i medicinskih tehničara Doma zdravlja u prizemlju i na drugom spratu, kardiolozi Opšte bolnice Valjevo preglede će obavljati na drugom spratu, dok će uzorkovanje krvi za analize biti u laboratoriji na prvom spratu.

 

Bolesti srca i krvnih sudova vodeći su uzrok obolevanja i umiranja u Srbiji i u svetu. U većini slučajeva kardiološke bolesti izazvane su faktorima rizika koji se mogu kontrolisati ili lečiti – visok krvni pritisak, gojaznost, pušenje, nedovoljna fizička aktivnost.

 

Država ovim pregledima želi da ukaže na značaj prevencije i da preventivne preglede učini pristupačnijim građanima.

Aktuelno

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 5 sati 16 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 1 komentar

Milan Đurđević (foto: Kolubarske.rs)
Iz redakcije Pre 17 sati 55 minuta

Ono što je Samanta za Velju to je Vaneli za Milana

Obeća prošle godine selektor, umetnički direktor, i šta još sve ne, Milan Đurđević, kako će 40. jubilarni Džez festival u Valjevu, koji je počeo sinoć, obezbediti gostovanje dva svetska imena džez...  · 9 komentara