Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
17.04.2024, 07:51

Vejalo kao usred zime

č: | fb:

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a u pojedinim delovima Republike, pretežno na planinama, padao je sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, međutim sneg se nije zadržao, dok se na Divčibarama zabelelo.

Divčibare - april

Divčibare - april (Foto: Posetilac)

 

Valjevo je u ponedeljak, 15. aprila bilo među najtoplijim gradovina u Srbiji, maksimalna dnevna iznosila je 28 stepeni, dok je jutros izmereno samo dva stepena.

 

Bilo je i ranije aprilskog snega

 

Nisu neobični aprilski snegovi, kažu meteorolozi. I prošle godine padao je sneg u našem gradu, 4. aprila visina snega, koji je padao više časova, iznosila je 10 centimetara, a temperature je bila -1 stepen.

Aprilski sneg u Valjevu (2023.)

Aprilski sneg u Valjevu (2023.) (Foto: Đorđe Đoković)

 

Pre devet godina 7. aprila bilo je snega tek toliko da se zabele krovovi, a 2014. godine 15. aprila bilo je hladno sa temperaturom od samo tri stpena, a po brdima se zabeleo sneg.

 

Na Blagovesti 2003. godine nije bilo snega, ali je bilo izuzetno hladno. Zabeležena je temperatura od minus tri stepena, dok je pri zemlji bila niža, čak minus osam stepeni. Već sutradan, 8. aprila vejalo je kao usred zime. Na Divčibarama je snega bilo taman za skijanje, preko 20 centimetara.

 

2006. godine 19. aprila susnežica se obrušila na ucvetalo drveće, dok je 2011. godine 14. aprila bilo hladno i padala je susnežica, a na Divčibarama sneg.

 

Beležimo i snežno jutro 14. aprila pre 29 godina i uz to vest da je zbog kiše i snega zadocnela setva i prihrana pšenice.

 

Aktuelno

Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 - Saopštenje Pre 13 sati 31 minuta

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

Saopštenjem za javnost se oglasila koalicija "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu. "Na toj listi ima Rusa isto koliko ima i...  · 7 komentara

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 18 sati 42 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...  · 3 komentara