Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
19.04.2024, 13:55

Izložba cveća, vina i rakije

č: | fb:

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je, u okviru drugog festivala cveća, u pešačkoj zoni u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe, koje su prodajnog karaktera, trajaće do nedelje, 21. aprila.

 

"Ovo je sigurno jedan od najlepših događaja u našem gradu, jer cveće je simbol lepote i ljubavi, a nijedan ovakav događaj u našem narodu ne može da prođe bez dobrog vina i rakije i ukusne hrane. Veoma sam srećan što jedna ovakva manifestacija polako pronalazi svoje mesto u životu našeg grada, ali i u srcima posetilaca. Siguran sam da ćemo svi zajedno uživati u narednim danima, a izlagačima želim puno uspeha", rekao je gradonačelnik Lazar Gojković na otvaranju festivala.

Lazar Gojković

Lazar Gojković (Foto: Kolubarske.re)

 

U Parku na Jadru preko 30 proizvođača iz Valjeva, Kragujevca, Barajeva, Vrnjačke Banje, Vršca i Ljiga, izložilo je cveće, sadni materijal i opremu za dvorišta, dok je u pešačkoj zoni Knez Miliševe ulice svoje proizvode - vino, rakiju, med, razne vrste sireva, suhomesnate proizvode izložilo preko 20 proizvođača pretežno iz Kolubarskog okruga. Posetioci će imati priliku da degustiraju i kupe, pored tradicionalnih vina i rakija, i vino od nara.

 

Izložba vina u pešačkoj zoni

Izložba vina u pešačkoj zoni (Foto: Kolubarske.re)

U okviru izložbe cveća i sadnog materijala u Parku Vide Jocić na Jadru biće organizovane radionice izrade saksija i predmeta od gline, kao i radionica za najmlađe "Zasadi sam svoj cvet".

 

Organizatori obe izložbe su JP "Agrorazvoj-valjevske doline" i grad Valjevo.

Izložba cveća u Parku na Jadru

Izložba cveća u Parku na Jadru (Foto: Kolubarske.re)

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 8 sati 23 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 1 komentar