Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
Ujedinjeno Valjevo može (foto: Kolubarske.rs)
29.04.2024, 12:06

Ruska manjinska lista – bez Rusa na listi

č: | fb:

Na listi Ruske stranke koja se volšebno pojavila i podnela svoju kandidaturu za lokalne izbore u Valjevu, kao lista nacionalne manjine, ima Rusa isto koliko ima i vanzemaljaca – nijedan, navodi se u saopštenju za javnost koalicije "Ujedinjeno Valjevo može" povodom predaje izborne liste ruske nacionalne manjine za lokalne izbore u Valjevu.

 

Kako se navodi u saopštenju, radi se o običnoj prevari u režiji Srpske napredne stranke i izigravanju zakona koji daje mogućnost da liste nacionalnih manjina i bez prelaska cenzusa i sa manjim brojem potrebnih glasova osvoje odborničke mandate i uđu u lokalni parlament.

 

"Gradsku izbornu komisiju pitamo kako je utvrdila da se radi o izbornoj listi ruske nacionalne manjine i tražimo da se kandidatura ove liste poništi, jer se radi o očiglednom izigravanju Zakona o lokalnim izborima. Na ovoj 'ruskoj' manjinskoj listi Rusa nema", navodi Ujedinjeno Valjevo može i dodaje:

 

"Cilj pojavljivanja ovakve lažne ruske manjinske liste na izborima je da se korišćenjem sentimenta prema Rusiji privuku nedovoljno informisani građani i tako i bez prelaska izbornog cenzusa od tri posto osvoje odbornička mesta koja će onda biti priključena već podosta šarenom taboru Srpske napredne stranke.  Srpska napredna stranka zna da u Valjevu gubi izbore, a ovo je samo očajnički pokušaj da prevarom nakon izbora nekako dođu do mogućnosti da formiraju skupštinsku većinu", saopštila je koalicija šest opozicionih partija u Valjevu.

 

Poziva sugrađanke i sugrađane da nikako ne nasedaju na ovu, prema njihovom mišljenju, prevaru SNS-a i da ne glasaju za listu pod nazivom "Ruska stranka – Rusija i Valjevo u srcu – Milija Nestorović".

 

"Ne smemo da dozvolimo da naprednjaci na prevaru još četiri godine uništavaju naš grad. Prenesite dalje – sVAnuće", navodi u saopštenju za javnost koalicija "Ujedinjeno Valjevo može".

Aktuelno

Karađorđeva ulica bez drveća (foto: Kolubarske.rs)
Udruženje građana Lokalni odgovor Pre 6 sati 56 minuta

"Kaži kakav grad želiš?"

U okviru projekta "Kakav grad želiš", koji realizuje valjevsko Udruženje građana "Lokalni odgovor", nedavno je održan prvi sastanak neformalne grupe Savet naselja "Centar". Građani su nedovoljno...

 (foto: )
Jubilej Pre 7 sati 54 minuta

Ciklus koncerata za 70 godina MŠ "Živorad Grbić"

Uzbudljivo muzičko putovanje kroz sedam decenija talenta i uspeha očekuje nas u Muzičkoj Školi "Živorad Grbić", koja ove godine slavi značajan jubilej - 70 godina uspešnog rada.

Gradska izborna komisija (foto: Kolubarske.rs)
Lokalni izbori 2024 Pre 1 dan 3 sati

GIK se poigrava sa izbornim listama!?

Gradska izborna komisija usvojila je prigovor na Rešenje o proglašenju izborne liste "Pokret sad" i donela odluku o poništenju te izborne liste. Prigovor podneli revnosni birači, a predsednik GIK...  · 7 komentara