Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2024, 06:43

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

č: | fb:

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

 

On je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede. Kako saznajemo, ona je u teškom stanju prebačena u Beograd.

 

Prema nezvaničnim informacijama, napad se dogodio u noći između 10. i 11. maja u kući žrtve u koju je S.M. nasilno ušao tako što je razbio staklo na prozoru. Nakon verbalne rasprave napao je sekirom, posle čega je pobegao, a nekoliko časova kasnije se predao policiji.

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, osumnjičenom je od septembra prošle godine, postupajući po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, u više navrata izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira i da prilazi bivšoj partnerki. Prekršajni sud u Valjevu izricao mu je kazne zatvora, u trajanju od sedam i od deset dana, i mere zabrane prilaska u trajanju od po tri meseca.

 

Prošle godine je protiv S.M. bila podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Početkom ove godine Osnovni sud u Valjevu izrekao mu je hitnu meru privremene zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja.

Aktuelno