Policija (foto: Đorđe Đoković)
Policija (foto: Đorđe Đoković)
13.05.2024, 06:43

Sekirom naneo teške povrede bivšoj partnerki

č: | fb:

Valjevska policija je uhapsila S.M. (33) iz Kotešice kod Valjeva zbog sumnje da je počinio krivično delo teško ubistvo u pokušaju, saznaju nezvanično Kolubarske.rs.

 

On je bivšoj partnerki M.B. (36) iz Valjeva sekirom zadao više udaraca u glavu i naneo joj teške telesne povrede. Kako saznajemo, ona je u teškom stanju prebačena u Beograd.

 

Prema nezvaničnim informacijama, napad se dogodio u noći između 10. i 11. maja u kući žrtve u koju je S.M. nasilno ušao tako što je razbio staklo na prozoru. Nakon verbalne rasprave napao je sekirom, posle čega je pobegao, a nekoliko časova kasnije se predao policiji.

 

Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, osumnjičenom je od septembra prošle godine, postupajući po Zakonu o sprečavanju nasilja u porodici, u više navrata izrečena hitna mera privremene zabrane da kontaktira i da prilazi bivšoj partnerki. Prekršajni sud u Valjevu izricao mu je kazne zatvora, u trajanju od sedam i od deset dana, i mere zabrane prilaska u trajanju od po tri meseca.

 

Prošle godine je protiv S.M. bila podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo ugrožavanje sigurnosti. Početkom ove godine Osnovni sud u Valjevu izrekao mu je hitnu meru privremene zabrane da kontaktira i prilazi žrtvi nasilja.

Aktuelno

Parking Gradske uprave (foto: Kolubarske.rs)
Raspisan tender Pre 3 sati 51 minuta

Grad kupuje 38.000 litara goriva

Gradska uprava kupuje 38.000 litara goriva, vrednost tendera je 7,1 milion dinara. Prošle godine kupljena je identična količina, a rekordna je bila 2018, potrošeno je 74.000 litara, dok je pre osam...

Centar za kulturu (foto: Đorđe Đoković)
Na platou Centra za kulturu Pre 6 sati

Ulična akcija "Tvojih 15 minuta"

U susret lokalnim izborima 2. juna Nacionalna koalicija za decentralizaciju je pokrenula kampanju za motivisanje glasača da izađu na izbore. U petak 24. maja od 11 do 14 časova na platou Centra za...

Hala sportova Mionica (foto: Kolubarske.rs)
Od 24. do 26. maja Pre 5 sati 59 minuta

Mionica domaćin državnog prvenstva u ženskom rukometu

Mionici je pripala čast da bude domaćin Državnog prvenstva u rukometu u kategoriji Ž-12. Opština Mionica ugostiće od 24. do 26. maja preko 200 rukometašica iz 12 najboljih srpskih klubova.