Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
Đorđe Pavlović (foto: Kolubarske.rs)
11.06.2024, 08:30

Pavlović: Dolazi vreme lokalnih pokreta

č: | fb:

Činjenica ja da dolazi vreme lokalnih pokreta koji će da artikulišu autentičnu volju građana na lokalu i da zaista predstavljaju njihove probleme. To potvrđuje i značajno manji broj glasova koje su dobili naprednjaci i socijalisti u Valjevu, rekao je Đorđe Pavlović iz udruženja građana "Pokret Sad" komentarišući rezultate lokalnih izbora u Valjevu.

 

Odgovarajući na pitanje Kolubarskih.rs da li je to što je listu "Aleksandar Vučić – Valjevo sutra", koju čini 11 stranaka, podržalo 20.955 od 74.878 građana upisanih u birački spisak, "ubedljiva pobeda", kako tvrde naprednjaci, i da li je to uopšte pobeda, Pavlović kaže da je jedan sindrom zahvatio celu državu, a to je da sve svoje poraze proglašavamo za pobede.

 

"Tako je nekome ko ima podršku samo 25 posto ukupnog biračkog tela to pobeda. Da, u mandatima to jeste tako, ali na lokalnim izborima pre četiri godine Srpska napredna stranka, u zbiru sa Socijalističkom partijom Srbije, dobila je 34.000 glasova građana Valjeva od izašlih 50 posto. Ne računam broj osvojenih glasova još nekih partija iz velike koalicije 11 stranaka. Nakon četiri godine izlaznost je takođe 50 posto birača, a za ove dve partije glasalo je 21.000 građana. Tako da ja pitam, a znam da se i oni pitaju, gde je 13.000 glasova? Očigledno je veliko nezadovoljstvo građana politikom SNS i SPS u Valjevu. Politikom naprednjaka zbog onoga kako su i šta radili prethodnih 12 godina, naročito poslednje četiri godine, a politikom socijalista zbog načina na koji se SPS odnosila prema svojim biračima koje je u potpunosti potcenila i ostavila bez ijednog glasa koji će moći da se čuje. Tako da su socijalisti žestoko kažnjeni jer su od 16 mandata, koliko su imali pre četiri godine, danas dogurali do pet", naveo je Pavlović.

 

Na pitanje kako komentariše to što polovina građana nije izašla na izbore, da li je u pitanju nezainteresovanost, nemaju za koga da glasaju, bojkot ili..., Pavlović kaže da ima svega po malo i dodaje da je ubeđen da to što je "Pokretu Sad" bilo onemogućeno da učestvuje na lokalnim izborima oborilo izlaznost jer, kako je rekao, ubeđeni su da uživaju ozbiljnu podršku građana.

 

Pavlović je naglasio da je "Pokret Sad" lokalna autentična politička organizacija koja prepoznaje lokalne probleme građana i na njima će insistirati i ubuduće.

Aktuelno