Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
17.10.2014, 09:43

Potpisan ugovor o grejanju Bolnice

č: | fb:

Ugovor o isporuci toplotne energije između Grada i Opšte bolnice u Valjevu je potpisan, nakon skoro godinu dana od kada je urađen magistralni toplovod, donacijom Češke Republike od 600.000 evra i sredstvima grada Valjeva i JKP Toplana.

Potpisivanjem ugovora rešen je jedan od ozbiljnijih problema na koje je ukazivala Ambasada Češke. Priključkom Opšte bolnice na Toplanu potvrđeno da je donacija ispravno upotrebljena, objavljeno je na gradskom sajtu.

Uslovi isporuke i cena su u skladu sa zaključcima, koje je usvojilo Gradsko veće. Imajući u vidu površinu od 28.500 kvadrata koja će se grejati i značaj zdravstvene ustanove, dogovoreno je da cena grejanja za bolnicu, koja je u kategoriji povlašćenog korisnika, bude 6,50 dinara po kilovat-času. Ranijom odlukom Skupštine grada bolnica  je oslobođena plaćanja priključka, koji bi koštao 15,5 miliona dinara.

Ugovorom je regulisano da Opšta bolnica zadržava pravo da, u zavisnosti od ekonomske isplativosti, odustane od daljinskog sistema grejanja. Probni rad je definisan na dva meseca. Grad je prihvatio da garantuje poštovanje odredbi ugovora koji je JKP Toplana Valjevo potpisalo sa Bolnicom. Kao osnivač Toplane, Grad Valjevo se protokolom obavezao da posreduje u slučaju da dođe do nesuglasica.

Jedna od važnijih koristi ne samo za Bolnicu i Toplanu, već za ceo grad je u ekološkom smislu, a to je da je ugašena bolnička kotlarnica, koja je bila veliki zagađivač vazduha u gradu, objavljeno je na sajtu grada.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.