Lastra (foto: Đorđe Đoković)
Lastra (foto: Đorđe Đoković)
27.05.2014, 10:42

Radi se između Lazarevca i Lajkovca

č: | fb:

Počeli su radovi na obnovi dela Barske pruge između Lazarevca i Lajkovca, potvrdio je danas Kolubarskim.rs prvi čovek valjevskog dela Sekcije za održavanje pruge sa sedištem u Užicu, Miodrag Vlajković. Kolubara je na tom delu trase odnela oko 1,5 kilometara pruge i jedan mostić.

„Taj posao mogao bi da bude okončan za mesec dana, što je bitno kako bi ponovo mogao da saobraća Beovoz“, kazao je Vlajković.

Dodao je da će sanacija odrona na delu Barske pruge u Gradcu i kod Lastre „potrajati“ zbog toga što je teren kojim trasa prolazi „komplikovan i zahtevan“.

„U toku su geološka ispitivanja podloge, čekamo da se izjasni i CIP, a radovi će početi tek kada budu gotovi projekti na osnovu istražnih geoloških bušotina“, precizira Vlajković.

Za sanaciju odrona i klizišta pred tunelom u Gradcu veliki problem biće i to kako obezbediti da mehanizacija pređe na levu obalu reke. Zaposleni u Železnicama Srbije su ovih dana na tom delu radili na krčenju rastinja pored pružne trase.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 16 sati 37 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 16 sati 38 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...