(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
31.10.2014, 14:17

Valjevski Tivoli

č: | fb:

Dečje igralište u parku Pećina, u koje je uloženo osam miliona dinara, danas je zvanično predato na korišćenje najmlađim sugrađanima. Radovi na uređenju pešačkih staza i izgradnji trim staza, nova rasveta na celokupnoj parkovskoj površini, sređivanje gornjeg dela Pećine, kao i parka na Jadru planirani su za sledeću godinu, za koje će biti izdvojeno 15 miliona dinara. „Završetkom dečjeg igrališta zaokružena je jedna celina u najlepšem gradskom parku“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić i dodaje da je ranije urađen deo za ekstrenme sportove, a u planu je postavljanje veštačke stene za penjanje između dečjeg igrališta i terena za ekstrenme sportove. „Deo koji je predviđen za rekreativne sportove, pre svih objekti na pesku biće posebno ograđeni“, kaže Jeremić.

Otvaranje igralištaa na Pećini

Otvaranje igralištaa na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

Dečje gralište je opremljeno najmodernijim mobilijarom, osvetljeno je i pod videonadzorom. Jeremić naglašava da će ovaj deo Pećine biti obezbeđen i fizički, a ne samo video nadzorom, jer to je jedini način da se sačuva od vandalskih naleta i uništavanja. Milan Trifunović iz Direkcije kaže da je igralište potpuno berzbedno i dodaje da „svaka sprava ima atest sertifikovanme Agencije iz Beograda“.Dečije igralište projektovala je arhitekta Kaća Novaković, a radove je izvelo valjevskko GP „Kej“.

Pored izgradnje novih terena za igru i rekreaciju, postavljanja novih mobilijara, rekonstrukcije svih pešačkih staza i izgradnje trim staza, jedan od važnijih poslova jeste zanavljanje zelenila i sanacija dva klizišta, koja su se nakon majskih poplava pojavila i na Pećini. Prethodne dve godine u parku je zbog starosti i bolesti posečeno preko 300 stabala, u ovoj godini će, prema programu Direkcije, biti zasađeno oko 150 stabala.

Klizište na Pećini

Klizište na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Direkcije Dragan Jeremić naglašava da se 15 - 20 godina niko ozbiljno nije bavio najlepšim gradskim parkom, te da će sada „nakon izgradnje novog dečjeg parka, rekonstrukcije staza i novog osvetljenja biti kao park Tivoli u Ljubljani“.

Aktuelno