(foto: Đorđe Đoković)
(foto: Đorđe Đoković)
31.10.2014, 14:17

Valjevski Tivoli

č: | fb:

Dečje igralište u parku Pećina, u koje je uloženo osam miliona dinara, danas je zvanično predato na korišćenje najmlađim sugrađanima. Radovi na uređenju pešačkih staza i izgradnji trim staza, nova rasveta na celokupnoj parkovskoj površini, sređivanje gornjeg dela Pećine, kao i parka na Jadru planirani su za sledeću godinu, za koje će biti izdvojeno 15 miliona dinara. „Završetkom dečjeg igrališta zaokružena je jedna celina u najlepšem gradskom parku“, kaže direktor Direkcije Dragan Jeremić i dodaje da je ranije urađen deo za ekstrenme sportove, a u planu je postavljanje veštačke stene za penjanje između dečjeg igrališta i terena za ekstrenme sportove. „Deo koji je predviđen za rekreativne sportove, pre svih objekti na pesku biće posebno ograđeni“, kaže Jeremić.

Otvaranje igralištaa na Pećini

Otvaranje igralištaa na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

Dečje gralište je opremljeno najmodernijim mobilijarom, osvetljeno je i pod videonadzorom. Jeremić naglašava da će ovaj deo Pećine biti obezbeđen i fizički, a ne samo video nadzorom, jer to je jedini način da se sačuva od vandalskih naleta i uništavanja. Milan Trifunović iz Direkcije kaže da je igralište potpuno berzbedno i dodaje da „svaka sprava ima atest sertifikovanme Agencije iz Beograda“.Dečije igralište projektovala je arhitekta Kaća Novaković, a radove je izvelo valjevskko GP „Kej“.

Pored izgradnje novih terena za igru i rekreaciju, postavljanja novih mobilijara, rekonstrukcije svih pešačkih staza i izgradnje trim staza, jedan od važnijih poslova jeste zanavljanje zelenila i sanacija dva klizišta, koja su se nakon majskih poplava pojavila i na Pećini. Prethodne dve godine u parku je zbog starosti i bolesti posečeno preko 300 stabala, u ovoj godini će, prema programu Direkcije, biti zasađeno oko 150 stabala.

Klizište na Pećini

Klizište na Pećini (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Direkcije Dragan Jeremić naglašava da se 15 - 20 godina niko ozbiljno nije bavio najlepšim gradskim parkom, te da će sada „nakon izgradnje novog dečjeg parka, rekonstrukcije staza i novog osvetljenja biti kao park Tivoli u Ljubljani“.

Aktuelno

Tužilaštvo (foto: Đorđe Đoković)
Nakon saslušanja Pre 16 sati 43 minuta

Trojici inženjera "Krušika" određen pritvor

Trojici inženjera "Krušika", koji su uhapšeni zbog sumnje da su izvršili krivično delo špijunaža, određen je pritvor do 30 dana, saznaju Kolubarske.rs. Kako se navodi u saopštenju policije, sumnja...  · 9 komentara