Filijala RFZO (foto: Đorđe Đoković)
Filijala RFZO (foto: Đorđe Đoković)
14.11.2014, 20:01

Overa knjižica firmama u restruktuiranju

č: | fb:

Republički fond za zdravstveno osiguranje Srbije počeo je overu  zdravstvenih knjižica za sve zaposlene u preko 150 preduzeća u restruktuiranju, saopšteno je iz Valjevske filijale RFZO. U saopštenju se precizira da se to odnosi na sve zaposlene u 155 preduzeća, pa će overene zdravstvene knjižice do kraja 2014. godine imati 28.000 radnika i oko 18.000 članova njihovih porodica.

U Valjevskoj filijali RFZO, Kolubarskim. rs je danas rečeno kako je to “uobičajena stvar”, te da se “ne radi o firmama u stečaju”. Takođe je pojašnjeno kako nije moguće dati preciznije podatke, koji bi se odnosili na broj firmi ili radnika iz Valjeva i ostalih opština Kolubarskog okruga, koji će moći da iskoriste to pravo.

“Prema podacima koje dobijemo iz Beograda, mi po PIB-u pronađemo radnika sa prebivalištem u Kolubarskom okrugu, a zaposlenog u firmi u restruktuiranju čije je sedište bilo gde u Srbiji. Po sličnom principu postupano i sa radnicima, odnosno članovima njihovih porodica, koji su zaposlenih u firmi u restruktuiranju iz Kolubarskog okruga, a žive u mestima van ovog područja”, rekla je Snežana Gajić, rukovodilac Službe zdravstvenog osiguranja u Valjevskoj filijali RFZO.

Čitav posao, kako je saopšteno, obavlja se “po hitnom postupku”.

Aktuelno

Svečano otvaranje (foto: www.leparecvaljeva)
Valjevo Pre 8 sati 50 minuta

Svečano otvoren Gerontološki centar

Gerontološki centar u Valjevu juče je svečano otvorio premijer Vlade Srbije Miloš Vučević, a zvanično otvaranje i prijem prvih korisnika biće početkom juna. Gerontološki centar ima kapacitet 100...  · 4 komentara

Izbori (ilustracija Dušan Arsenić) (foto: )
GIK utvrdio zbirnu listu Pre 16 sati 6 minuta

Na izborima u Valjevu šest izbornih lista

Gradska izborna komisija (GIK) Valjeva usvojila je zbirnu izbornu listu sa šest prethodno proglašenih za izbore za odbornike Skupštine grada. Na zbirnoj izbornoj listi nema "Pokreta sad".  · 4 komentara