Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
28.05.2014, 10:38

Ponovo se sudi Dejanu Karaliću

č: | fb:

Pred Višim sudom u Valjevu ponovo se sudi Dejanu Karaliću (47) iz Beograda za ubistvo krojačice Nadežde Jelić (57) iz Valjeva počinjeno u avgustu 1999. godine. Karalić je prvostepeno bio osuđen na 30 godina zatvora ali je Apelacioni sud u Beogradu ukinuo tu presudu zbog procesnih manjkavosti i naložio ponovno suđenje.

Karalić je u Viši sud stigao uz pojačanu pratnju pripadnika Žandarmerije. Kako Kolubarske.rs nezvanično saznaju, na tu odluku nadležnih uticala je činjenica da su njegovi prijatelji pre nekoliko dana iz policijske “marice” oteli jednog osuđenika tokom sprovođenja.

Ubistvo Jelićke počinjeno je prilikom razbojničke krađe, a ona je pronađena mrtva, vezana lepljivom trakom, u kotlarnici porodične kuće u naselju Peti puk. Ubistvo je počininila grupa, u kojoj su, uz Karalića, bila još dvojica učesnika koji nisu otkriveni, a koje su komšije ubijene krojačice videli u kombiju sa registarskim tablicama Bosne i Hercegovine. Komšijama to nije bilo sumnjivo, jer su Jelići "trgovali sa momcima iz Bosne", koji su im "kao pčelarima" donosili šećer, koji je tada bio deficitaran, a od njih uzimali rakiju prepečenicu.

Karalićeva krivica je, na osnovu otisaka i DNK nalaza, otkrivena u Okružnom zatvoru u Smederevu, gde se prijavio na izdržavanje kazne po drugim pravosnažnim presudama s obzirom na to da je "višestruki povratnik u izvršenju krivičnih dela".

Aktuelno

Aleksandar Vučić (foto: Đorđe Đoković)
Trupni portret Pre 9 sati

Vučiću, sedi, i pokri se

Ove nedelje, na N1, emitovan je dokumentarni film "Vladalac" – politička biografija Alerksandra Vučića – ekipe novinara Slaviše Lekića. Šta se videlo, ono što se zna, i što treba ponavljati, da je...  · 1 komentar

Parking u centru grada (foto: Kolubarske.rs)
Gradsko veće prihvatilo program poslovanja parkirališta Pre 1 dan 7 sati

Prihod od naplate parkiranja 61,2 miliona dinara

Od naplate parkiranja planiran je prihod od 61,2 miliona dinara. U ovoj godini u gradu će biti još 150 novih parking mesta u palvoj zoni, a služba Parkinga planira da ukloni 70 nepropisno...  · 3 komentara