Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
24.11.2014, 15:26

Raspisan konkurs za direktora

č: | fb:

U četvrtak, 20. novembra, raspisan je konkurs za direktora Valjevske bolnice, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u toj zdravstvenoj ustanovi. Rok za podnošenje molobi je 15 dana, a prema nezvaničnim saznanjima zainteresovanih je (bar) nekoliko.

„Ima među njima ozbiljnih kandidata, ali je pitanje da li su ’podobni’, kao i onih, koji će verovatno da konkurišu ćeifa radi“, kaže jedan od naših sagovornika upućen u bolnička dešavanja.

VD direktor Opšte bolnice, hirurg dr Dobrivoje Grujičić postavljen je na to mesto u maju 2013, a u međuvremenu grupa lekara i načelnika vitalnih bolničkih službi pisala je ministru zdravlja s molbom da se dr Grujičić razreši te dužnosti zbog toga što nije dorastao poslu koji mu je poveren.

Dr Grujičić je u kontaktima sa medijima potvrdio da to pismo postoji ali i optužio svog vd zamenika dr Vladimira Srećkovića, ortopeda, da ga opstruira u radu „od početka“ (saradnje), te da je neke (kadrobske) poteze vukao nezakonito. VD direktor je naglasio da će svaku odluku ministra poštovati i poručio da on i dr Srećković viće ne mogu zajedno voditi Opštu bolnicu.

Dr Srećković je nekim medijima rekao kako nema ambicija da bude direktor, te da neće ni konkurisati, i potvrdio da „pismo postoji“ objasnivši to „profesionalnim, a ne ličnim razlozima“. Precizirao je kako su dr Grujičić i on „dva sveta“ sa posve različitim pogledima na to kako Opštu bolnicu treba voditi i razvijati.

Rekonstruisan Upravni odbor bolnice

U međuvremenu, saznaju Kolubarske.rs, došlo je do „rekonstrukcije“ Upravnog odbora Opšte bolnice. Od devet članova ostao je samo predsednik prim. Dr Miroslav Srećković, ortoped u penziji i dugogodišnji direktor Zdravstvenog centra do postpetooktobarskih promena 2000-te. Novi članovi su ekonomista Vladimir Vešović i pravik Aleksandar Purić (predlog dr SNS poslanika dr Slobodana Gvozdenovića), umesto Mihaila Jokića i Dragutina Deblje Kovačevića.

Novi član je i ekonomista Radoica Rstić, bivši pomoćnik valjevskog gradonačelnika u vreme „velike koalicije“ SPS-SNS (predlog dr Dobrivoja Grujičića), umesto Darka Glišića, predsednika Ubske opštine.

Promenjeni su i članovi Upravnog odbora iz reda zaposlenih, koji ih i biraju kroz Zdravstveni savet Bolnice. To su sada dr Marija Krstivojević, kardiolog, dr Zoran Milosavljević, specijalista ORL i dr Rada Vilotić Subotić, internista – alergolog. Oni su zamenili dr Irenu Matić, interventnog kardiologa, dr Milutina Mihajlovića, transfuziologa i dr Dragana Grbića, radiologa.

O ovim promenama nema traga na sajtu Opšte bolnice, a neverovatno je i to da su, po podacima sa sajta, još uvek članovi Nadzornog odbora „birani ko zna kad“ (najverovatnije u vreme vlasti DS – SPS, 2008-2012, i postojanja Zdravstvenog centra). Među njima je i predstavnik Doma zdravlja u Valjevu, koji je odavno, po zakonskom ustrojstvu, posebna ustanova (van nepostojećeg ZC).

Upravni odbor ima značajno mesto u izboru direktora Opšte bolnice, a odluka o čelnom čoveku te zdravstvene ustanove očekuje se (najverovatnije) sredinom decembra.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 8 sati 23 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 1 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara