Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2014, 10:01

Ukrasi i nakit u koje su utkani ljubav i trud

č: | fb:

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, valjevske organizacije osoba sa invaliditetom organizovale su u holu Centra za kulturu izložbu na kojoj su prikazali svoje umeće i stvaralaštvo. Ručno pravljen nakit sa puno detalja, ukrasne predmete, magnete i crteže, koji su izrađeni u okviru kreativnih radionica Udruženja “Naši snovi”, Udruženja multiple skleroze Kolubarskog okruga i Društva za cerebralnu paralizu.

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Udruženje "Naši snovi" su izlagali magnete i maske napravljene od gipsa i crteže. Udruženje multiple skleroze je izlagalo drvene korpice i male stolice kao i sitne ukrasne predmete koji su dorađivani i ukrašavani tehnikom dekupaž, zatim pletene ženske šalove, asure, od nakita minđuše i narukvice. Društvo za cerebralnu paralizu je u okviru svojih kreativnih radionica koje se organizuju u Klubu osoba sa invaliditetom izlagalo nakit (minđuše, narukvice i ogrlice), kao i sitne ukrasne predmete ukrašavane tehnikom dekupaž. Izloženi radovi su nastali pretežno u ovoj godini u okviru kreativnih radionica ovdašnjih udruženja, a u izradi nakita i kreativnih proizvoda, osobama sa invaliditetom pomažu mentori koji su angažovani da vode kreativnu radionicu, kao i zaposleni u udruženjima. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Svi radovi, nastali u kreativnim rdaionicama, u koje su utkani trud, volja i ljubav su na prodaju i to po znatno nižim od cena u galerijama i drugim prodajnim mestima, a sav novac od prodaje će se utrošiti za nabavku materijala za izradu novih proizvoda. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Društvo za cerebralnu paralizu učestvovaće na Sajmu stvaralaštva osoba sa invaliditetom u Beogradu, u Galeriji Narodne Banke Srbije od 10. do 12. decembra. Organizatori Sajma su Savez slepih Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom. 

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 1 dan 2 sati

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 3 komentara

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje 19.04.2024

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 2 komentara