Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2014, 10:01

Ukrasi i nakit u koje su utkani ljubav i trud

č: | fb:

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, valjevske organizacije osoba sa invaliditetom organizovale su u holu Centra za kulturu izložbu na kojoj su prikazali svoje umeće i stvaralaštvo. Ručno pravljen nakit sa puno detalja, ukrasne predmete, magnete i crteže, koji su izrađeni u okviru kreativnih radionica Udruženja “Naši snovi”, Udruženja multiple skleroze Kolubarskog okruga i Društva za cerebralnu paralizu.

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Udruženje "Naši snovi" su izlagali magnete i maske napravljene od gipsa i crteže. Udruženje multiple skleroze je izlagalo drvene korpice i male stolice kao i sitne ukrasne predmete koji su dorađivani i ukrašavani tehnikom dekupaž, zatim pletene ženske šalove, asure, od nakita minđuše i narukvice. Društvo za cerebralnu paralizu je u okviru svojih kreativnih radionica koje se organizuju u Klubu osoba sa invaliditetom izlagalo nakit (minđuše, narukvice i ogrlice), kao i sitne ukrasne predmete ukrašavane tehnikom dekupaž. Izloženi radovi su nastali pretežno u ovoj godini u okviru kreativnih radionica ovdašnjih udruženja, a u izradi nakita i kreativnih proizvoda, osobama sa invaliditetom pomažu mentori koji su angažovani da vode kreativnu radionicu, kao i zaposleni u udruženjima. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Svi radovi, nastali u kreativnim rdaionicama, u koje su utkani trud, volja i ljubav su na prodaju i to po znatno nižim od cena u galerijama i drugim prodajnim mestima, a sav novac od prodaje će se utrošiti za nabavku materijala za izradu novih proizvoda. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Društvo za cerebralnu paralizu učestvovaće na Sajmu stvaralaštva osoba sa invaliditetom u Beogradu, u Galeriji Narodne Banke Srbije od 10. do 12. decembra. Organizatori Sajma su Savez slepih Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom. 

 

Aktuelno

Gradsko veće (foto: Kolubarske.rs)
Zbog ulaganja u Privrednu zonu Pre 14 minuta

Prvi rebalans budžeta već na početku godine

Prvim rebalansom budžeta Valjeva za 2023. godinu gradska kasa biće "teža" za 326,6 miliona dinara. Novac je neophodan za ulaganje u Privrednu zonu. Korekcija gradske kase rađena je i u februaru...

Prizanje za Mionicu (foto: www.mionica.rs)
U 2022. godini Pre 13 minuta

Priznanje Mionici za unapređenje e-Uprave

Opština Mionica jedna je od najuspešnijih lokalnih samouprava prema ostvarenim rezultatima na polju razvoja eUprve u lokalnoj zajednici u 2022. godini.

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 22 sati 28 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara