Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
Izložba umeća i stvaralaštva (foto: Đorđe Đoković)
08.12.2014, 10:01

Ukrasi i nakit u koje su utkani ljubav i trud

č: | fb:

Povodom Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, valjevske organizacije osoba sa invaliditetom organizovale su u holu Centra za kulturu izložbu na kojoj su prikazali svoje umeće i stvaralaštvo. Ručno pravljen nakit sa puno detalja, ukrasne predmete, magnete i crteže, koji su izrađeni u okviru kreativnih radionica Udruženja “Naši snovi”, Udruženja multiple skleroze Kolubarskog okruga i Društva za cerebralnu paralizu.

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Udruženje "Naši snovi" su izlagali magnete i maske napravljene od gipsa i crteže. Udruženje multiple skleroze je izlagalo drvene korpice i male stolice kao i sitne ukrasne predmete koji su dorađivani i ukrašavani tehnikom dekupaž, zatim pletene ženske šalove, asure, od nakita minđuše i narukvice. Društvo za cerebralnu paralizu je u okviru svojih kreativnih radionica koje se organizuju u Klubu osoba sa invaliditetom izlagalo nakit (minđuše, narukvice i ogrlice), kao i sitne ukrasne predmete ukrašavane tehnikom dekupaž. Izloženi radovi su nastali pretežno u ovoj godini u okviru kreativnih radionica ovdašnjih udruženja, a u izradi nakita i kreativnih proizvoda, osobama sa invaliditetom pomažu mentori koji su angažovani da vode kreativnu radionicu, kao i zaposleni u udruženjima. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Svi radovi, nastali u kreativnim rdaionicama, u koje su utkani trud, volja i ljubav su na prodaju i to po znatno nižim od cena u galerijama i drugim prodajnim mestima, a sav novac od prodaje će se utrošiti za nabavku materijala za izradu novih proizvoda. 

Izložba umeća i stvaralaštva

Izložba umeća i stvaralaštva (Foto: Đorđe Đoković)

Društvo za cerebralnu paralizu učestvovaće na Sajmu stvaralaštva osoba sa invaliditetom u Beogradu, u Galeriji Narodne Banke Srbije od 10. do 12. decembra. Organizatori Sajma su Savez slepih Srbije i Nacionalna organizacija osoba sa invaliditetom. 

 

Aktuelno