Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve ulice (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve ulice (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2014, 09:18

Za četiri dana 32 prolaska na crveno

č: | fb:

U prva četiri dana, nakon postavljanja video nadzora na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, registrovano je čak 32 prolaska kroz crveno.

Od naplaćenih novčanih kazni, za učinjene prekršaje u saobraćaju, ove godine se u gradsku kasu slilo 24,5 miliona dinara, što je za 6,5 miliona dinara više nego što je planirano na kraju prošle godine. Radisav Miletić iz Odeljenja za saobraćaj kaže da je priliv tih sredstava “nažalost dobar”, jer učesnici u saobraćaju čine dosta prekršaja, tako da je izuzetno visok iznos od 30 posto, koliko pripada gradu od naplaćenih kazni.

Kamera u Sinđelićevoj

Kamera u Sinđelićevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Najviše novca od naplaćenih kazni za učinjene prekršaje odlazi na račun Gradske direkcije i to 14 miliona za popravku lokalnih i nekategorisanih puteva, koji su značajno oštećeni u majskim poplavama, dok je šest miliona utrošeno za video nadzor na raskrsnicama Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, kao i za opremanje sobe za video nadzor u Policijskoj upravi.

“Sledeće godine još dve raskrsnice će biti pod video nadzorom, tako da ćemo na najpraktičniji i najefikasniji način kontrolisati saobraćaj, što je i dugoročna politika kontrole saobraćaja u Valjevu Tri miliona dinara biće utroćeno za nabavku dva vozila za potrebe policije, jer zakon nalaže usmeravanje novca na tehničko opremanje saobraćajne policije. Za aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kao i preventivne aktivnosti u cilju bezbednosti u saobraćaju. namenjeno je 1,5 miliona dinara. U planu je i realizacija projekta formiranja školskih patrola”, kaže Miletić.

 

Radisav Miletić

Radisav Miletić (Foto: Đorđe Đoković)

On objašnjava da to podrazumeva osnivanje dve do tri školske patrole, koje će imati po tri člana, i to dva učenika šestog, sedmog ili osmog razreda i jednu odraslu osobu. Te školske patrole bi imale sva ovlašćenja saobraćajne policije, a bile bi angažovane pre i posle početka nastave, kao i za vreme odmora, kako bi đaci imali maksimalnu bezbednost u zoni škole. 

Aktuelno

Karikatura za Makija (1999.) (foto: Dušan Arsenić)
Ars Vivendi Pre 21 sati 51 minuta

Maki

"Sloboda čoveka nije u tome da može činiti sve što želi, nego u tome da ne mora činiti ono što ne želi",  Žan Žak Ruso.   Znao sam da je teško bolestan, ali, znajući ga, mislio sam – boriće...  · 6 komentara

Socijalistička partija Srbije (foto: Đorđe Đoković)
Skretanje pažnje dok se završavaju krupni državni poslovi Pre 20 sati 48 minuta

SPS: Otadžbina se brani slobodom!

Gradski odbor SPS najsnažnije stoji iza predsednika SPS-a Ivice Dačića u svim istupanjima kojima se čuva i štiti sloboda, nezavisnost i teritorijalna celovitost Srbije, navidi se u saopštenju za...  · 14 komentara

Privredna zona (foto: Kolubarske.rs)
Valjevo se zadužuje za 155 miliona dinara Pre 23 sati 49 minuta

Investitori strani, a finansijeri domaći

Da bi nemačkim investitorima obezbedili infrastrukturu grad Valjevo će se kreditno zadužiti 155 miliona dinara. Pre dve godine tim investitorima je poklonjeno preko 24 hektara zemlje koju su...  · 10 komentara