Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve ulice (foto: Đorđe Đoković)
Raskrsnica Sinđelićeve i Karađorđeve ulice (foto: Đorđe Đoković)
09.12.2014, 09:18

Za četiri dana 32 prolaska na crveno

č: | fb:

U prva četiri dana, nakon postavljanja video nadzora na raskrsnici Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, registrovano je čak 32 prolaska kroz crveno.

Od naplaćenih novčanih kazni, za učinjene prekršaje u saobraćaju, ove godine se u gradsku kasu slilo 24,5 miliona dinara, što je za 6,5 miliona dinara više nego što je planirano na kraju prošle godine. Radisav Miletić iz Odeljenja za saobraćaj kaže da je priliv tih sredstava “nažalost dobar”, jer učesnici u saobraćaju čine dosta prekršaja, tako da je izuzetno visok iznos od 30 posto, koliko pripada gradu od naplaćenih kazni.

Kamera u Sinđelićevoj

Kamera u Sinđelićevoj (Foto: Đorđe Đoković)

Najviše novca od naplaćenih kazni za učinjene prekršaje odlazi na račun Gradske direkcije i to 14 miliona za popravku lokalnih i nekategorisanih puteva, koji su značajno oštećeni u majskim poplavama, dok je šest miliona utrošeno za video nadzor na raskrsnicama Karađorđeve i Sinđelićeve ulice, kao i za opremanje sobe za video nadzor u Policijskoj upravi.

“Sledeće godine još dve raskrsnice će biti pod video nadzorom, tako da ćemo na najpraktičniji i najefikasniji način kontrolisati saobraćaj, što je i dugoročna politika kontrole saobraćaja u Valjevu Tri miliona dinara biće utroćeno za nabavku dva vozila za potrebe policije, jer zakon nalaže usmeravanje novca na tehničko opremanje saobraćajne policije. Za aktivnosti na unapređenju saobraćajnog vaspitanja i obrazovanja, kao i preventivne aktivnosti u cilju bezbednosti u saobraćaju. namenjeno je 1,5 miliona dinara. U planu je i realizacija projekta formiranja školskih patrola”, kaže Miletić.

 

Radisav Miletić

Radisav Miletić (Foto: Đorđe Đoković)

On objašnjava da to podrazumeva osnivanje dve do tri školske patrole, koje će imati po tri člana, i to dva učenika šestog, sedmog ili osmog razreda i jednu odraslu osobu. Te školske patrole bi imale sva ovlašćenja saobraćajne policije, a bile bi angažovane pre i posle početka nastave, kao i za vreme odmora, kako bi đaci imali maksimalnu bezbednost u zoni škole. 

Aktuelno

Konferencija Lokalni odgovor (foto: Kolubarske.rs)
Uspešna građanska inicijativa Pre 17 sati 59 minuta

Besplatni priključci na Toplanu za građane Valjeva

Grad Valjevo je uvažio građansku inicijativu za omogućavanje besplatnih priključaka na toplovod koju je udruženje Lokalni odgovor pokrenulo u januaru ove godine. "To je dokaz da građani, kada se...

Radovan Marjanović (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja 5.12.2023

Đoko, majstore!

U uobičajenoj predizbornoj kampanji, uobičajeno i prljavoj, konačno pikanterija. "Eksplicitni snimak seksa!", na Pinku. I zasad, samo povlačenje Đorđa Miketića iz kampanje...   Pustimo...  · 6 komentara