Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
19.12.2014, 14:30

Grujičić i Milosavljević dobili podršku

č: | fb:

Upravni odbor Valjevske bolnice, sa jednim uzdržanim glasom, izabrao je hirurga dr Dobrivoja Grujičića za direktora, a dr Zorana Milosavljevića, specijalistu ORL, za njegovog zamenika. Na konkursu je bilo više kandidata, među njima i endokrinolog Doma zdravlja iz Obrenovca, a u užem izboru našla su se po dva za obe funkcije.

Višemesečna „zabava“, uz licitiranje imenima mogućih kandidata, okončana je mirnije no što se pretpostavljalo. Tim pre što joj je prethodio sukob dr Grujičića, koji je u statusu vd direktora bio mimo svih propisa duže od godinu dana, i njegovog vd zamenika i partijskog neistomišljenika, ortopeda dr Vladimira Srećkovića. Sukob je kulminirao pismom grupe načelnika i šefova odeljenja ministru zdravlja sa zahtevom da se dr Grujičić smeni zbog lošeg rada i nesposobnosti da vodi ozbiljnu ustanovu poput Valjevske bolnice. VD direktor je u medijskim nstupima objašnjavao kako je sa vd zamenikom loše sarađivao „od prvog dana“, te da je dr Srećković zloupotrebljavao funkciju baveći se i pojedinim kadrovskim rešenjima za šta nije bio ovlašćen.

Očito je da je politika ponovo odigrala presudnu ulogu. Dr Grujičića je, pretpostavljamo, kao i u unutarstranačkim obračunima među naprednjacima, podržao Darko Glišić, predsednik Ubske opštine i vodeći čovek SNS u Kolubarskom okrugu. To je bilo jasno i mogućim pretendentima „na presto“, koji, uprkos najavama, makar i zbog ćeifa, nisu ni konkurisali.

Dr Dobrivije Grujičić

Dr Dobrivije Grujičić (Foto: fgh)

Sada će biti zanimljivo videti da li će doći do smena u „načelničkom koru“, posebno među potpisnicima pisma ministru dr Zlatiboru Lončaru, ako se zna da je neke od njih postavljao dr Srećković, bez saglasnosti dr Grujičića, u vremenu zajedničkog vd stanja. Moguće je, međutim, da posebnog talasanja i ne bude jer je dr Grujičić poznat po tome da ne ruši mostove za sobom, teda je sa svima lepao, a sa malo kime i iskreno.

Zanimljivo je i to da, koliko nam je znano, zakonske uslove za izbor ispunjava dr Milosavljević kao višegodišnji načelnik ORL službe, a potom i načelnik Sektora za dijagnostičko-polikliničke delatnosti, što se ne bi moglo reći i za dr Grujičića. Taj „feler“ u njegovoj biografiji ne može da anulira ni direktorski vd staž.

Kako bilo, za očekivati je da se popravi stanje u Bolnici, prvenstveno na planu međuljudskih odnosa, dodatno narušeno trkom za direktorsku fotelju,  s obzirom na to da ima odeljenja na kojima se ne zna ni to ko će kome svakog jutra eventualno „nazvati Boga“.

Konačno, red bi bio da promene budu obznanjene i na web sajtu Valjevske bolnice. Možda se čeka formalna saglasnost ministra zdravlja.

 

 

 

Aktuelno

Polet i Vidrak (foto: Đorđe Đoković)
Brigo moja pređi na drugoga Pre 4 sati 6 minuta

"Polet" će biti pripojen "Vidraku"

Pokrenuta inicijativa da JKP "Polet" bude pripojeno JKP "Vidrak", zbog velikih višegodišnjih problema u poslovanju tog javnog preduzeća koje gazduje valjevskim pijacama, potvrđeno je Kolubarskim.rs...  · 4 komentara

Popunjavanje upitnika (foto: Branko Petrović)
Obeležen Nacionalni dan bez duvana Pre 2 sati

"Svaka cigareta smeta"

Obeležen je Nacionalni dan bez duvana akcijom na Gradskom trgu. Građanima je deljen zdravstveno-vaspitni materijal, popunjavali su upitnik - test procene nikotinske zavisnosti. Istraživanja u...