Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Polaganje zakletve (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
20.12.2014, 13:19

Draganić: Srbija je iznad svih motiva i interesa

č: | fb:

U valjevskoj kasarni "Vojvoda Živojin Mišić" danas su zakletvu položili vojnici najmlađe klase Vojske Srbije, njih 129 koji vojni rok služe dobrovoljno, kao i 14 devojaka od kojih tri profesionalno rade u VS.

Obraćajući se vojnicima, njihovoj rodbini i gostima, zamenik načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić istakao je da je Srbija iznad svih motiva i interesa. 

"Srbija je iznad svih motiva i interesa, a njena čast i dobrobit najviša svetinja. Tradicija nam daje stabilnost, praćenje modernih tokova čini nas ozbiljnom oružanom snagom na koju Srbija može da se osloni u svakom trenutku", kazao je Draganić.

"Ostali smo dosledna i nepokolebljiva veza Vojske Srbije i naroda, što smo pokazali kad god je bilo neophodno - rešavanje vodosnabdevanja u zapadnoj Srbiji, spasavanje zavejanih u snežnoj koloni u Vojvodini, pomoć poplavljenim područjima", dodao je zamenik načelnika GŠ VS.

On je ocenio da stalni interes mladih za dobrovoljno služenje vojnog roka "pokazuje da mladi nisu zaboravili tradiciju", a za najvrednije je obećao da će "biti mesta u Vojsci Srbije". 

General-potpukovnik Draganić rekao je danas mladim vojnicima kako je Srbija slobodoljubiva zemlja i pozvao ih da je budu dostojni.

"Radite pošteno i čiste savesti, stičite znanja, stvarajte porodice i zapitajte se šta vi možete da učinite za otadžbinu", poručio je načelnika Generalštaba Vojske Srbije, general-potpukovnik Jovica Draganić na polaganju zakletve u Valjevu.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 45 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 34 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.