Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
Karađorđeva (foto: Đorđe Đoković)
27.12.2014, 09:22

Cirkus od Nove godine

č: | fb:

Organizovanog dočeka Nove godine na Gradskom trgu ili „na otvorenom“ neće biti, odlučilo je gradsko rukovodstvo. Novogodišnji program ove godine po prvi put je koncipiran tako da bude namenjen najmlađim sugrađanima, poručili su organizatori. „Nadam se da ćemo sa nizom programa namenjenih mališanima uspeti da im dočaramo prazničnu atmosferu i da im organizujemo lep program u kome će zajedno sa svojim roditeljima moći da uživaju“, kaže Aleksandar Vujić Subotić, predsednik organizacionog odbora za doček Nove godine i najavljuje da glavni program počinje 31.decembra u 15 časova ispred Centra za kulturu.

I dok svi 31. decembra pripremaju program za doček Nove godine, u Valjevu su se dosetili pa prave program za „ispraćaj stare godine!?“ Direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić objašnjava da je ideja da nekoliko programa bude organizovano na četiri punkta u gradu. „Pored zabavnog programa, brojni Deda mrazovi će klincima deliti desetine kilograma slatkiša. Svi klinci koji se budu našli na tim mestima biće posluženi. Finale velikog programa bi trebalo da počne ispred Centra za kulturu od 17.30, kada će nastupati bubnjari Branka Popovića, zatim hor Srculence, Studio M i KUD  Abrašević“, najavljuje Smiljanić i skreće pažnju da će najatraktivniji program biti nastup art grupe „Ludifiko“ iz Novog Sada. „Ova grupa je nešto što Valjevo nikada nije gledalo, oni imaju sjajne performanse, sa vatrom, imaju gutače plamena, imaju i te neke performanse na štulama u fluorescentnim kostimima koji svetle“, opisuje art atrakciju, koju Valjevo nikada nije gledalo, direktor Centra za kulturu Miloš Smiljanić. I to nije sve. „U programu će učestvovati klovnovi, mađioničar, žongler i zeka animator, što je ukupno 14 umetnika, raznih profila, na raznim mestima, koji će cirkulisati na platou Opštine, kod spomenika prote Meteje i između spomenika Desanke i Živojina“, najavljuje Smiljanić i naglašava da ovakav program, sem nekih pokušaja na Tešnjarskim večerima, Valjevo nije imalo prilikuda vidi!?

Aleksandar Vujić Subotić i Miloš Smiljanić

Aleksandar Vujić Subotić i Miloš Smiljanić (Foto: Đorđe Đoković)

Dan ranije, pre centralnog programa, u holu Centra za kulturu biće podeljeni novogodišnji paketići za decu u hraniteljskim porodicama, najavili su organizatori.

„Ovogodišnji koncept za koji smo se mi odlučili jeste različit od programa prethodnih godina“, kaže Aleksandar Vujić Subotić i dodaje da je osnovni razlog „naša obaveza prema najmlađima“. „Osim aktivnosti u Centru za kulturu, u okviru svojih redovnih programa, nismo u našem gradu imali ovako nešto. Drugi razlog su poplave i manjak sredstava u budžetu. Zato nismo hteli da na mišiće organizujemo bilo kakav koncert“, objasnio je Aleksandar Vujić Subotić koncept novogodišnjeg programa, koji će koštati oko pola miliona dinara. Ispraćaj stare godine biće okončan vatrometom, ponosno su saopštili organizatori.

„Grad je ukrašen u skladu sa mogućnostima, ali je to, ipak, pitanje za Gradsku direkciju, odgovorio je načelnik Gradske uprave Aleksandar Vujić Subotić na pitanje novinara da li je grad adekvatno ukrašen za Novu godinu.

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 3 sati 26 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...