Čišćenje snega u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
Čišćenje snega u Kolubari 2 (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2014, 14:00

Moramo čistiti sneg

č: | fb:

Prema gradskoj odluci sva fizička lica, preduzetnici i pravna lica su obavezna da uklanjaju sneg i led ispred svojih objekata, dok je JKP Vidrak u obavezi da očisti sneg sa javnih površina.

Odlukom o komunalnom redu propisano je da su za uklanjanje snega i leda sa trotoara koji se nalazi ispred stambenih zgrada, ispred poslovnih objekata i stambeno-poslovnih zgrada, kao i objekata u izgradnji, dužni da sneg čiste vlasnici, stanari ili korisnici tih objekata.
Sneg i led se čiste tako da se ne zatrpavaju slivnici i da sneg i led ne ometaju saobraćaj na kolovozu i prolaz pešaka trotoarom, upozoravaju iz komunalne policije. 

Novčanom kaznom na licu mesta koju naplaćuje komunalni inspektor i komunalni policajac u iznosu od 20.000 dinara kazniće se pravno lice i preduzetnik, a novčanom kaznom od 4.000 dinara fizičko lice.

“Komunalni inspektori i komunalni policajci su od jutros na terenu, prvo upozoravaju, a potom će i kažnjavati sve one koji nisu uklonili sneg ispred svojih objekata”, kaže za Kolubarske.rs načelnik komunalne inspekcije Saša Ivanović i dodaje da je većina vlasnika objekata već očistila sneg ispred svojih lokala i zgrada. “Međutim problem su nam napuštene kuće i poslovni prostori, koji se ne koriste, a do vlasnika je teže doći”, kaže Ivanović. Takođe, može biti problem i “ničiji prostor”, kao što su prolazi, poput onoga u centru grada koji vodi na prking iza “socijalnog”.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 12 sati 11 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 15 sati

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.