Kolubarske.rs * Vest
Kolubarske.rs * Vest
03.01.2015, 22:36

Radnici povređeni u eksploziji

č: | fb:

Tri radnika su povređena u eksploziji kotla za parno grejanje u preduzeću za proizvodnju nameštaja "Samedi" u industrijskoj zoni u prigradskom naselju Gorić, koja se dogodila u petak pre ponoći. Po saznanjima “Blica”, eksplodirao je kotao jačine nekoliko hiljada kalorija koji zagreva dve hale u kojima se proizvode stolice, a od siline eksplozije srušen je deo zida jedne od hala. Taj zid pao je na trojicu radnika koji su se nalazili u susednoj prostoriji.

Najteže je povređen S.R. (26) iz sela Popučke koji je sa povredama opasnim po život prebačen za Beograd, dok su lakše telesne povrede zadobili tridesetpetogodišnji D.L. i pedesetdvogodišnji M.T. iz Valjeva koji su nakon ukazane prve pomoći zadržani na lečenju u gradskoj bolnici. 

Zbog eksplozije, došlo je do požara koji su vatrogasne ekipe gasile narednih sat vremena. 

Uviđaj su obavili nadležni istražni organi, a prema nezvaničnim informacijama do eksplozije je došlo zbog visoke temperature u kotlu koja je stvorila veliku količinu pare i detonaciju, koja je pored kotlarnice gotovo raznela i jedan fabrički dimnjak. 

Proizvodni pogon “Samedija” do prošle godine nalazio se u centru grada, posle čega je celokupna proizvodnja preseljena u Industrijsku zonu u Goriću, u halu površine oko 11.000 kvadrata.

 

Aktuelno

Dragan Đilas (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 2 sati 13 minuta

"Laki je malo nervozan"

Davno je rekao Perikle: Svi se ne mogu baviti politikom, ali svi mogu suditi o politici! Ne mogu se baviti iz niza razloga, recimo samo zbog govorne mane. (Političkim odlukama, donošenim na...