Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
Obdanište Zvončić (foto: Đorđe Đoković)
05.01.2015, 12:59

Manje dece, manje vaspitača

č: | fb:

Gradska uprava, javna preduzeća i ustanove danas i sutra rade u uobičajenom režimu, dok će praznovati na Božić 7. januara. Predškolska ustanova „Milica Nožica” takođe, neće raditi na Božić, ali će u vrtićima, danas i sutra,  zbog manjeg broja dece raditi i manje vaspitača i medicinskih sestara.

Trenutno je u vrtićima  508 mališana, što je trećina od 1500 dece, koliko ih njčešće boravi u ustanovi,  tako da je danas angažovano 50 vaspitača i medicinskih sestara manje nego radnim danima ili kada se ne praznuje. Direktor Predškolske ustanove „Milica Nožica” Zlatomir Marković kaže da je to uobičajen režim rada za novogodišnje i božićne praznike. „Praksa je da kada u vrtićima ima manje dece, vaspitači i medicinske sestre koriste dane od godišnjeg odmora i to po ranije utvrđenom rasporedu. Tako je i za novogodišnje i božićne praznike, napravljen raspored po kome danas i sutra neće raditi njih 50-oro, a mališani će biti raspoređeni u nekoliko grupa”, objašnjava direktor i dodaje da se vodi računa o uzrastu dece kada se prave te „privremene” grupe. Marković navodi primer „Zvončića” u kome obično boravi 210 mališana, dok ih je danas došlo samo 80-oro, „jer su mnogi roditelji spojili praznike i svoje mališane nisu doveli u vrtić”.

Dom zdravlja i Valjevska bolnica takođe neće raditi 7. januara na Božić, ali će biti organizovana dežurstva. Osnivci i srednjoškolci su na raspustu do 20. januara.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 4 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 20 sati 41 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara