Dodela paketića (foto: Đorđe Đoković)
Dodela paketića (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2015, 13:56

Paketići za decu

č: | fb:

U Internacionlanom umetničkom studiju „Radovan Trnavac Mića“ danas je Deda mraz, na radost najmlađih,  podelio paketiće deci bez roditeljskog staranja. „Odlučili smo da to učinimo na prvi dan Srpske Nove godine, kako bi mališanima s radošću počela nova godina“, kaže direktorka Internacionlanog umetničkog studija Mirjana Vojić.

Akcija pravljenja paketića za decu bez roditeljskog staranja započela je 23. decembra prošle godine na svečanom otvaranju retrospektivne izložbe slika i objekata Radovana Trnavca Miće pod nazivom  „Juče, danas, sutra“. Za izložbu su štampani  posteri – reprodukcija jedne slike sa izložbe. Svaki posetilac, koji je donirao 500 dinara, dobio je na poklon poster sa potpisom slikara Radovana Trnavca, a novac prikupljen na ovaj način, upotrebljen je za kupovinu novogodišnjih paketića kojima je danas obradovano sedamdesetčetvoro dece, koja odrastaju bez roditelja.

Maša Lazić i Elena Medić

Maša Lazić i Elena Medić (Foto: Đorđe Đoković)

„Ljubitelji umetnosti, ljudi dobre volje iz našeg grada i Beograda, koji su posetili izložbu, njih 150-oro kupovinom postera-reprodukcije omogućili su da napravimo paketiće i obradujemo decu različitog uzrasta od dve do 16 godina. Paketiće je dobilo desetoro predškolaca, 44 osnovca i dvadesetoro dece uzrasta preko 15 godina“, kaže Vojić i dodaje da nisu postavili starosnu granicu, jer nisu želeli da za paketiće uskrate i stariju decu. Učenice Muzičke škole Maša Lazić i Elena Medić pokazale su deci i njihovim starateljima lepotu zvuka flaute, izvodeći dve kompozicije.

U akciji su pored organizatora Internacionlanog umetničkog studija „Radovan Trnavac Mića“ učestvovali i štamparija „Valjevo print“ i atelje „Vitez“.

 

Aktuelno

NUNS (foto: )
Saopštenje Pre 6 sati 29 minuta

Nedopustivo ometanje rada novinara N1 televizije

Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) osuđuje hajku na N1 televiziju koja je u režiji vlasti pojačana poslednjih nedelja, a kulminirala upadom tridesetak osoba sa ozvučenjem i transparentima u...  · 1 komentar

Voda nije za piće (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 6 sati 29 minuta

Voda sa vodovoda Kukalj nije za piće

Potrošači koji se snabdevaju vodom sa seoskog vodovoda Kukalj zbog velike zamućenosti vode ne koriste vodu za piće, saopšteno je iz JKP Vodovod Valjevo.  · 1 komentar