Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2015, 15:13

Najveći izazov bile majske poplave 2014-te

č: | fb:

Privatna TV Valjevo Plus obeležila je danas u svojim prostorijama, u Suvoborskoj ulici, prvu godišnjicu postojanja. Nju je iz stečaja 2013. kupio Teodosije Krstić, vlasnik Ingrap Omnija. Ta TV stanica nastala je posle Petooktobarskih promena 2000. kao podstanar TV dopisništva RTS na Promaji, gde se lokalni program kao TVA godinama emitovao i pre toga. Potom se, posle šestomesečnog prekida zbog nesporazuma sa RTS i isključivanja predajnika, TVA kao gradsko javno preduzeće preselila u Vuka Karadžića 54.

Privatizovana je 2007, kada je većinski vlasnik postao Slobodan Pavlović, preduzetnik iz Urovaca, kod Obrenovca, koji je promenio ime u TV Valjevo Plus. Privatizacija je zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora raskinuta 2011. godine, a Krstić je, kako se i danas čulo, kupio samo lokalnu frekvenciju RRA izdatu 2008. i dozvolu za rad. Oprema je bila rasprodata po pravosnažnim izvršnim sudskim presudama zaposlenih za neisplaćene zarade. Uz adaptaciju prostora u Suvoborskoj ulici, gde je smeštena TV Valjevo Plus, novi vlasnik je investirao novac u kupovinu najsavremenije opreme.

Branka Jevtić

Branka Jevtić (Foto: Đorđe Đoković)

Urednica Branka Jevtić najavila je skoru digitalizaciju signala TV Valjevo Plus, koji se, pored zemaljskog signala, može pratiti i na kablovskoj mreži SBB. „Pokrivaćemo 5.000 kvadratnih kilometara i oko 360.000 gledalaca, što je velika obaveza“, rekla je Jevtić u prigodnom obraćanju prisutnima među kojima su, pored kolega iz drugih medijhskih kuća, bili i vladika valjevski Milutin sa sveštenstvom i monaštvom, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, članovi Gradskog veća Nikola Radojičić i Marko Živanović, privrednici, predstavnici pojedinih političkih partija, direktori gradskih preduzeća i ustanova i obrazovnih institucija.

Branka Jevtić pozdravlja goste

Branka Jevtić pozdravlja goste (Foto: Đorđe Đoković)

TV Valjevo Plus je za godinu dana rada nastojao da pokrije sve najvažnije događaje, da ukaže na probleme građana. Najveći izazov svakako su bile majske poplave 2014, kada su ekipe stalno boravile na terenu. Urednica Branka Jevtić smatra da je urađen veliki posao, tim pre što je zaposleno petoro ljudi u redakciji i tehnici uz nekoliko saradnika. Uvođenje jutarnjeg programa „u živo“ ona smatra „pionirskim poduhvatom“ s obzirom na to da ga do sada nisu imale druge TV stanice.

Danas je prikazan i film o tome šta je TV Valjevo Plus radio i uradio tokom prve godine postojanja. Sudeći po emitovanom, mnogo toga. Čestitamo kolegama prvi rođendan! 

Gosti 

Gosti  (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 17 sati 15 minuta

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 4 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 21 sati 11 minuta

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara

Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Piše Danas 29.05.2023

Istoričari o rehabilitaciji Nikole Kalabića

Kalabić nikada nije bio osuđen da bi bio rehabilitovan; najgora stvar u rehabilitaciji Kalabića je zapravo neumesna primena pravnih formalnosti; po Ustavu i zakonu je taj proces završen..., kažu za...  · 9 komentara