Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
Televizija VA plus (foto: Đorđe Đoković)
14.01.2015, 15:13

Najveći izazov bile majske poplave 2014-te

č: | fb:

Privatna TV Valjevo Plus obeležila je danas u svojim prostorijama, u Suvoborskoj ulici, prvu godišnjicu postojanja. Nju je iz stečaja 2013. kupio Teodosije Krstić, vlasnik Ingrap Omnija. Ta TV stanica nastala je posle Petooktobarskih promena 2000. kao podstanar TV dopisništva RTS na Promaji, gde se lokalni program kao TVA godinama emitovao i pre toga. Potom se, posle šestomesečnog prekida zbog nesporazuma sa RTS i isključivanja predajnika, TVA kao gradsko javno preduzeće preselila u Vuka Karadžića 54.

Privatizovana je 2007, kada je većinski vlasnik postao Slobodan Pavlović, preduzetnik iz Urovaca, kod Obrenovca, koji je promenio ime u TV Valjevo Plus. Privatizacija je zbog nepoštovanja kupoprodajnog ugovora raskinuta 2011. godine, a Krstić je, kako se i danas čulo, kupio samo lokalnu frekvenciju RRA izdatu 2008. i dozvolu za rad. Oprema je bila rasprodata po pravosnažnim izvršnim sudskim presudama zaposlenih za neisplaćene zarade. Uz adaptaciju prostora u Suvoborskoj ulici, gde je smeštena TV Valjevo Plus, novi vlasnik je investirao novac u kupovinu najsavremenije opreme.

Branka Jevtić

Branka Jevtić (Foto: Đorđe Đoković)

Urednica Branka Jevtić najavila je skoru digitalizaciju signala TV Valjevo Plus, koji se, pored zemaljskog signala, može pratiti i na kablovskoj mreži SBB. „Pokrivaćemo 5.000 kvadratnih kilometara i oko 360.000 gledalaca, što je velika obaveza“, rekla je Jevtić u prigodnom obraćanju prisutnima među kojima su, pored kolega iz drugih medijhskih kuća, bili i vladika valjevski Milutin sa sveštenstvom i monaštvom, zamenik gradonačelnika Žarko Kovač, članovi Gradskog veća Nikola Radojičić i Marko Živanović, privrednici, predstavnici pojedinih političkih partija, direktori gradskih preduzeća i ustanova i obrazovnih institucija.

Branka Jevtić pozdravlja goste

Branka Jevtić pozdravlja goste (Foto: Đorđe Đoković)

TV Valjevo Plus je za godinu dana rada nastojao da pokrije sve najvažnije događaje, da ukaže na probleme građana. Najveći izazov svakako su bile majske poplave 2014, kada su ekipe stalno boravile na terenu. Urednica Branka Jevtić smatra da je urađen veliki posao, tim pre što je zaposleno petoro ljudi u redakciji i tehnici uz nekoliko saradnika. Uvođenje jutarnjeg programa „u živo“ ona smatra „pionirskim poduhvatom“ s obzirom na to da ga do sada nisu imale druge TV stanice.

Danas je prikazan i film o tome šta je TV Valjevo Plus radio i uradio tokom prve godine postojanja. Sudeći po emitovanom, mnogo toga. Čestitamo kolegama prvi rođendan! 

Gosti 

Gosti  (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 14 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 9 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...