Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2015, 09:49

Privrednici treba ponovo da prijave štetu

č: | fb:

Privrednici koji su pretrpeli štetu u vreme majskih poplava imaju rok da do 15. februara podnesu prijave o nastaloj šteti na privrednim objektima i sredstvima za proizvodnju. Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila Državni program obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, kojim je izdvojeno pola milijarde dinara za obnovu i podsticaj privredne delatnosti na poplavljenim područjima.

Kancelarija Vlade za pomoć i obnovu poplavljenih područja je saopštila da taj program predviđa davanje bespovratne novčane pomoći mikro i malim privrednicima na poplavljenom području, koji su 31. maja imali do 50 zaposlenih.Iznos bespovratne pomoći se utvrđuje u odnosu na broj zaposlenih i može iznositi od 240.000 do 600.000 dinara.

Član Gradskog veća Nikola Radojičić objašnjava da će, nakon usvajanja Državnog programa obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, privrednici morati ponovo da podnesu zahtev i da popune poseban formular i da to predaju do 15 . februara. U Valjevu je 61 privrednik prijavio štetu na objektima i sredstvima za proizvodnju nakon majskih poplava.

Radojičić kaže da Država još uvek nije donela program obnove poljoprivredne delatnosti na poplavljenom području. „Odmah nakon poplava Ministarstvo poljoprivrede i grad Valjevo su obezbedili pomoć za 113 poljoprivrednika donirajući semenske pakete i naftu.

Programi UN FAO i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, za pomoć poljoprivrednicima, još uvek traju i prema najavama donator biće završeni u avgustu, odnosno u junu ove godine.

 

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 7 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara