Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
Nikola Radojičić (foto: Đorđe Đoković)
16.01.2015, 09:49

Privrednici treba ponovo da prijave štetu

č: | fb:

Privrednici koji su pretrpeli štetu u vreme majskih poplava imaju rok da do 15. februara podnesu prijave o nastaloj šteti na privrednim objektima i sredstvima za proizvodnju. Vlada Srbije je krajem prošle godine usvojila Državni program obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, kojim je izdvojeno pola milijarde dinara za obnovu i podsticaj privredne delatnosti na poplavljenim područjima.

Kancelarija Vlade za pomoć i obnovu poplavljenih područja je saopštila da taj program predviđa davanje bespovratne novčane pomoći mikro i malim privrednicima na poplavljenom području, koji su 31. maja imali do 50 zaposlenih.Iznos bespovratne pomoći se utvrđuje u odnosu na broj zaposlenih i može iznositi od 240.000 do 600.000 dinara.

Član Gradskog veća Nikola Radojičić objašnjava da će, nakon usvajanja Državnog programa obnove privredne delatnosti na području koje je bilo poplavljeno u maju, privrednici morati ponovo da podnesu zahtev i da popune poseban formular i da to predaju do 15 . februara. U Valjevu je 61 privrednik prijavio štetu na objektima i sredstvima za proizvodnju nakon majskih poplava.

Radojičić kaže da Država još uvek nije donela program obnove poljoprivredne delatnosti na poplavljenom području. „Odmah nakon poplava Ministarstvo poljoprivrede i grad Valjevo su obezbedili pomoć za 113 poljoprivrednika donirajući semenske pakete i naftu.

Programi UN FAO i Fondacije „Ana i Vlade Divac“, za pomoć poljoprivrednicima, još uvek traju i prema najavama donator biće završeni u avgustu, odnosno u junu ove godine.

 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 16 sati 32 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 16 sati 33 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 1 dan 11 sati

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara