Stub na uglu Karađorđeve i Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
Stub na uglu Karađorđeve i Vuka Karadžića (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2015, 11:35

Ovaj stub služiće za...?

č: | fb:

U centru grada, na raskrsnici ulica Karađorđeve i Vuka Karadžića, ispred Robne kuće, postavljen je stub, a na stubu će biti...? Niko od naših sagovornika, prolaznika koji su zastajali i zagledali stub nije znao tačno da nam odgovori koja je funkcija stuba. Većina nam je rekla- „nešto će na njemu da visi“. „Visiće“, ali šta? Dame su tipovale da je to zapravo svetiljka, da će biti postavljena velika kugla ili replika fenjera. (Romantično, nema šta).

Neki na stubu vide zastave Srbije, Valjeva i Evropske unije i to različitih dimenzija. Oni mlađi i duhovitiji, kažu da će policija na stub da zakači „ultra modernu, turbo, preširokog dometa kameru , koja moža da ’vata prolaz na crveno na sve četiri strane i to, ne samo vozače, nego i pešake, a može da snimi i ko nije vezan, ko telefonira...“ Starija gospođa razneženo reče, sigurno će na stub zakačiti „one crne korpe za crvene muškatle, kao što ima na banderama“. Zanimljivo, eto i novih ideja, ali ništa ni blizu tačnom odgovoru.

Stub je, kako nam reče Milan Trifunović iz Gradske direkcije, zapravo smerokaz. „Na stubu će biti postavljeno nekoliko tabli koje gostima pokazuju smer za Narodni muzej, Gimnaziju, sudove, gradsku kuću...sve važnije institucije u gradu“, objasnio je Trifunović i dodao da postavljanje stuba-smerokaza Grad ne košta ni dinar, jer je to poklon valjevskog preduzeća „Antikor“. Uz konstataciju da nam se čini da ovo mesto i nije baš najsrećnije rešenje za takav stub, pitali smo Trifunovića koje je odredio koordinate za smerokaz, on je kratko rekao- "mesto je dobro".

Stub na uglu Karađorđeve i Vuka Karadžića

Stub na uglu Karađorđeve i Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 1 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...