Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2015, 20:47

Konačno pomoć i privrednicima koji su pretrpeli štetu

č: | fb:

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, po kojoj pravo na bespovratna novčana sredstava imaju oštećeni privrednici, koji su 31. maja 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Pravo dobijanja državnu pomoć male vrednosti imaju oni privrednici koji su štetu prijavili do 30. jula 2014.  u skladu sa Zakonom o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji. Sledeći kriterijum za dobijanje novčane pomoći je da je privrednik bio registrovan ili imao izdvojenu poslovnu jedinicu na podrugiju koje je zahvaćeno poplavom u trenutku proglašenja vanredne situacije. Iznos bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. maj 2014. godine.

Zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava, po ovom Programu, privrednici sa područja grada Valjeva, podnose Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo do 15. februara ove godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Ljubomir Radović (foto: Kolubarske.rs)
Još uvek ima mesta da se dopuni i poboljša PGR Pre 1 dan 8 sati

Lokalni front: Ko i kako odlučuje o sudbini Divčibara

Lokalni front Va podseća javnost, posebno zaljubljenike u Divčibare, da samo još do petka 24. juna postoji mogućnost dostavljanja primedbi i predloga na treću izmenu Plana generalne regulacije za...  · 5 komentara