Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2015, 20:47

Konačno pomoć i privrednicima koji su pretrpeli štetu

č: | fb:

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, po kojoj pravo na bespovratna novčana sredstava imaju oštećeni privrednici, koji su 31. maja 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Pravo dobijanja državnu pomoć male vrednosti imaju oni privrednici koji su štetu prijavili do 30. jula 2014.  u skladu sa Zakonom o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji. Sledeći kriterijum za dobijanje novčane pomoći je da je privrednik bio registrovan ili imao izdvojenu poslovnu jedinicu na podrugiju koje je zahvaćeno poplavom u trenutku proglašenja vanredne situacije. Iznos bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. maj 2014. godine.

Zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava, po ovom Programu, privrednici sa područja grada Valjeva, podnose Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo do 15. februara ove godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Jelena Obućina (foto: NUNS)
NUNS na prvoj liniji - Za bezbednost novinara na internetu Pre 18 sati 20 minuta

Jelena Obućina: Pretnje se moraju prijaviti

BIRN je u saradnji s NUNS-om pokrenuo kampanju #NaPrvojLiniji kojom žele da skrenu pažnju na sve veći broj napada na novinare u digitalnoj sferi. Kolubarske.rs se pridružuju kampanji.  · 3 komentara

Digitalni mamograf (ilustracija) (foto: Kolubarske.rs)
Značaj preventivnih pregleda Pre 21 sati 46 minuta

Nаciоnаlni dаn bоrbе prоtiv rака dојке

U Opštoj bolnici Valjevo, analize pokazuju da je kod žena najveća brojnost oboljevanja od karcinoma dojke, u 2022. godini bilo je 111 obolelih, a u 2019. novootkrivenih slučajeva bilo je 101,...