Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
Knez Miloševa, uništene radnje (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2015, 20:47

Konačno pomoć i privrednicima koji su pretrpeli štetu

č: | fb:

Vlada Republike Srbije usvojila je Uredbu o utvrđivanju državnog programa obnove privredne delatnosti na poplavljenom području, po kojoj pravo na bespovratna novčana sredstava imaju oštećeni privrednici, koji su 31. maja 2014. godine imali do 50 zaposlenih na određeno i neodređeno vreme, saopšteno je danas iz Gradske uprave.

Pravo dobijanja državnu pomoć male vrednosti imaju oni privrednici koji su štetu prijavili do 30. jula 2014.  u skladu sa Zakonom o otklanjanju posledica poplava u Republici Srbiji. Sledeći kriterijum za dobijanje novčane pomoći je da je privrednik bio registrovan ili imao izdvojenu poslovnu jedinicu na podrugiju koje je zahvaćeno poplavom u trenutku proglašenja vanredne situacije. Iznos bespovratnih sredstava određuje se u odnosu na broj zaposlenih na dan 31. maj 2014. godine.

Zahtev za dobijanje bespovratnih sredstava, po ovom Programu, privrednici sa područja grada Valjeva, podnose Gradskoj upravi za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove Valjevo do 15. februara ove godine, saopšteno je iz Gradske uprave.

Aktuelno

Zdanje na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
U zdanju na Desankinom vencu Pre 42 minuta

Gradska kuća za posebne prilike

Zdanje na Desankinom vencu biće adaptirano i rekonstruisano u Gradsku kuću, odlučili su odbornici Skupštine grada. Osim za potrebe organa Grada, prostor bi se koristio za protokolarne prijeme,...

 (foto: )
Razlozi nisu javno saopšteni Pre 42 minuta

Televizije N1 i Nova S prekinule emitovanje programa

Televizije Nova S i N1 od ponoći 6. decembra emituju umesto redovnog programa telop sa crnim ekranom na kome je ispisana poruka "Mrak u Srbiji, bez slobodnih medija".

Nagrađeni (foto: Vlada Ivanović)
Svečana sednica SO Pre 20 sati 3 minuta

Obeležen Dan opštine Ljig

Na svečanosti povodom Dana opštine Ljig dodeljena su priznanja najuspešnijim pojedincima, ustanovama i organizacijama. Najviše priznanje, Plaketa "Đak kaplar" dodeljuje se posthumno Milovanu Danojliću  · 3 komentara