Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Valjevska gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
27.01.2015, 14:41

Nagrade za tri škole iz Kolubarskog okruga

č: | fb:

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije dodelilo je šest nagrada školama iz Kolubarskog okruga.  Tri nagrade pripale su Valjevskoj gimnaziji, dok je po jedna nagrada dodeljena osnovnim školama ''Nada Purić'', iz Valjeva, ''Braća Nedić'' iz Osečine i ''Dragoljub Ilić'' iz Dračića.

Na konkursu, koje raspisuje Društvo za srpski jezik i književnost Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, za najuspešnije listove i časopise srednjih škola prva nagrada dodeljena je školskom listu Valjevske gimnazije - Gimnazijalcu. Literarna sekcija Valjevske gimnazije dobila je drugu nagradu na konkursu za vrednovanje rada literarnih sekcija i družina srednjih škola, a lingvistička sekcija treću nagradu za vrednovanje rada lingvističkih sekcija, saopšteno je iz Valjevske gimnazije.

Osnovnoj školi ''Nada Purić'' doedljena je prva nagrada za rad lingvističke sekcije, škola ''Braća Nedić'' dobila je drugu nagradu za rad literarne sekcije, dok je osnovnoj školi ''Dragoljub Ilić'' pripala druga nagrada za školski list.

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije poslednjih osam godina nagrađuje srednjoškolske listove i časopise. Gimnazijalac je do sada nagrađen četiri puta. Među 27 srednjoškolskih listova i časopisa, list Valjevske gimnazije se istakao kao sadržajno veoma bogat, sa različitim rubrikama, među kojima ima i onih sa ozbiljnom tematikom, ali i zabavnim sadržajima, tako da se iz objavljenih radova može osetiti kako Valjevska gimnazija živi, diše. Iako su sve tri sekcije i prethodnih godina osvajale nagrade, ovo je prvi put da su nagrađene istovremeno, što nije bio slučaj ni sa jednom drugom školom u Srbiji. Nagrade je na Filološkom fakultetu u Beogradu predstavnicima sekcija uručio predsednik Društva za srpski jezik i književnost prof. dr Aleksandar Milanović.

 

Aktuelno

Ulica Prva brazda (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 2 sati 21 minuta

Privremeni režim saobraćaja zbog atletske trke "Gradac"

Zbog održavanja krosa "U trci za zdravlje – budimo brži", odnosno tradicionalne 22. atletske trke "Gradac", u subotu 27. aprila od 10.00 do 13.00 časova biće na snazi privremeni režim saobraćaja u...