Donatori i direktori škola (foto: Đorđe Đoković)
Donatori i direktori škola (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2015, 21:58

Donacija valjevskim školama

č: | fb:

Tri valjevske osnovne škole “Nada Purić”, “Vladika Nikolaj” i “Desanka Maksimović” dobile su po interaktivnu tablu, projektor i laptop od Izdavačke kuće “Klet”, u okviru akcije pomoći školama iz opština koje su pogođene prošlogodišnjim poplavama.

Izdavačka kuća „Klet“, obeležavajući prošle godine deset godina rada, organizovala je donatorsko veče na kome je prikupljeno 15.000 evra za pomoć poplavljenim opštinama i gradovima. Direktora Nebojše Orlić naglašava da su pokloni namenjeni pre svega školama koje su na neki način bile ugrožene poplavama i koje nemaju interaktivne table, kako bi donacija imala još veći značaj.

Nebojša Orlić

Nebojša Orlić (Foto: Đorđe Đoković)

„Drago mi je da na ovaj način možemo da pomognemo školama, jer interaktivna tabla je savremeno didaktičko sredstvo koje pomaže deci i nastavnicima da lakše i brže prelaze gradivo. U ovo savremeno doba svaka škola bi trebalo da ima bar jednu interaktivnu tablu. Mi ćemo se, kao izdavačka kuća, truditi da pomažemo škole sa, pre svega, digitalnim tehnologijama, kako bismo, u okviru svojih mogućnosti, unapredili obrazovanje u Srbiji“, rekao je Nebojša Orlić, direktor Izdavačke kuće "Klet".

Ana Savković

Ana Savković (Foto: Đorđe Đoković)

Predsednica Aktiva direktora osnovnih škola i direktorka osnovne škole „Nada Purić“, Ana Savković, uz zahvalnost na vrednoj donaciji kaže da su to značajni pokloni, jer je prepoznata potreba naših škola. „Smer nastave i njeno unapređenje ima smisla ako se i tehnički podrži, što je upravo učinila Izdavačka kuća ‘Klet’ ovom donacijom i mi smo beskrajno zahvalni na tome“, rekla je direktorka škole „Nada Purić“.

Zahvalivši se na poklonima pomoćnica gradonačelnika Svetlana Jaković Beljanski i načelnica Gradske uprave Jelica Stojanović su podsetile da je obrazovanje u Valjevu na visokom nivou i da se dosta ulaže na opremanje škola. „Svaka pomoć je dobrodošla i drago mi je da su donatori prepoznali potrebu  valjevskih škola za ovom opremom“, rekla je Jelica Stojanović.

 „Zahvaljujući ovoj donaciji škole će biti u mogućnosti da primenjuju interaktivni pristup i razvoj inkluzivnog obrazovanja“, poručila Svetlana Janković Beljanski.

Izdavačka kuća „Klet“ donirala je 11 kompleta za osnovne škole u Obrenovcu, Krupnju, Kladovu, Svilajncu i Valjevu, a vrednost poklona je 160.000 dinara po školi.

 

Aktuelno