Korito Kolubare na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
Korito Kolubare na Jadru (foto: Đorđe Đoković)
02.06.2014, 13:43

Štete preko pet milijardi dinara

č: | fb:

Šest opština Kolubarskog okruga prijavilo je Vladi Srbije štete od poplava i klizišta u ukupnom iznosu od 5,1 milijardu dinara, potvrđeno je danas Kolubarskim.rs u tim opštinama.

Najveću štetu pretrpela je opština Ub preko dve milijarde dinara i ona se odnosi samo na štetu koju su pretrpeli građani. Prva procena štete od poplava i klizišta u Lajkovcu  je 1,1 milijardu dinara.  Na području Grada Valjeva štete su 950 miliona dinara, u Osečini i Podgorini štete iznose 480,2  miliona dinara, u Mionici 220,4 miliona dinara. 

U Ljiškoj opštini štete su procenjene na 187,5 miliona dinara (u ovaj iznos nisu uračunate štete na vodotokovima, koje procenjuje JP Srbijavode).

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja Pre 21 sati 8 minuta

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 9 minuta

Uhapšen osumnjičeni za krađu

Valjevska policija uhapsila je mladića zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i teška krađa u pokušaju. On je pozvonio na vrata jednog stana u kome je bilo dete i...