Vojislav Šešelj u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Vojislav Šešelj u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
03.02.2015, 11:35

SRS kreće u borbu za osvajanje vlasti

č: | fb:

Na skupu ispred stranačkih prostorija u Birčaninovoj ulici pred par stotina pristalica, lider SRS Vojislav Šešelj poručio je da “ovu izdajničku vlast treba što pre srušiti, da bi narod mogao da živi, jer u protivnom neće biti ni nas ni Srbije”.

“Ono sto su započele dosmanlije sa američkim novcem i američkim nalozima, upropastivši sve što su mogle, nastavili su otpadnici iz naših redova, koji su dobili zadatak da dovrše ono što dosmanlije nisu stigle”, rekao je Šešelj i poručio da je SRS krenula u obnavljanje svojih redova, u organizaciono osposobljavanje i u borbu za osvajanje vlasti u Srbiji. “Narodu u Srbiji je dosta laži, praznih obećanja, prevara. Naprednjaci su svašta obećavali, a ništa nisu ispunili. Dosmanlije su se pokazale kao kriminalci, mafijaši i izdajnici i Srbiju su zadužili u visini 40 posto bruto društvenog proizvoda (BDP), a naprednjaci su za samo dve i po godine dug podigli do 71 posto. Mi smo danas u situaciji u kojoj se našla Grčka, ali Grčki narod se prenuo i doveo na vlast Sirizu čije je osnovno obećanje moratorijum na vraćanje dugova. Takva vlast je potrebna nama u Srbiji”, poručio je lider radikala.

Jedini način izlaska iz ekonomske krize jeste oporavak domaće proizvodnje, pre svega poljoprivrede, industrije i okretanje tržištima gde našu robu možemo plasirati. Šešelj tvrdi da posledice dosmanlijske vlasti, koja je u vreme Borisa Tadića ukinula sve carine za robu iz EU, danas najviše osećamo. “Poljoprivrednici počeše da uzgajaju svinje u velikom broju da bi ih prodavali na Rusko tržište. EU je zavela sankcije Rusiji, Rusija je uzvratila ekonomskom blokadom. Sada bi Evropa svoje proizvode svinjsko meso, voće i povrće da prodaje nama. Lako je proizvođačima iz EU da budu konkurentni našem poljoprivredniku kada imaju ogromne državne subvencije. Upravo u visini tih subvencija Srbija mora da im odredi carine. Sve zemlje EU koje naplaćuju carine za uvoz naše robe, moraju plaćati carine za izvoz njihove robe u Srbiju. To je osnovna ekonomska mera”, smatra Šešelj i dodaje da Amerikanaci u smederevsku Železaru “ne dolaze da nam pomognu, nego da nam ogule ovo malo kože sa leđa što je ostalo”. 

Vojislav Šešelj

Vojislav Šešelj (Foto: Đorđe Đoković)

Govoreći o neispunjenom obećanju Aleksandra Vučića, zbog kojeg je dobio izbore, da će se boriti protiv kriminala i da će hapsiti sve kriminalce, Šešelj upita naprednjake šta će sa kriminalcima iz svojih redova, zašto ne hapse ministre kriminalce i što ne uhapse Aleksandra Vulina?

“Uhapsili su Miškovića, ali mu ne sude. Ne može ni biti osuđen jer je Mišković davao pare, a novac su uzimali državni funkcioneri. Da bi Mišković bio osuđen, morali bi biti osuđeni Boris Tadić, Tomislav Nikolić i veliki broj drugih bivših i sadašnjih funkcionera”, kaže Vojislav Šešelj.

On je kritikovao Vučića, koji je je pred izbore obećao da će narod živeti bolje. “Umesto obećanja smanjio je plate i penzije. I živi se bolje. Što narod ima manje novca, manje jede, njima je bolje, jer je to logika naprednjaka. Mogli su budžetska sredstva uštedeti na drugim stavkama, a ne na penzijama i platama. Obećavali su, i to koliko puta, da će ukinuti državne agencije, kojih ima dve stotine u Srbiji, čiji direktori imaju duplo veće plate nego ministri, u pojedinim agencijama preko 250.000 dinara, u koje se zapošljavaju samo njihovi partijski kadrovi”.

Vojislav Šešelj smatra da je pogrešna politika smanjenja penzija i plata.“Ta primanja treba postepeno povećavati, davati poljoprivrednicima i malim reduzetnicima subvencije i povećavati potrošnju, koja će podsticati domaću proizvodnju. Zamajavaju nas već 15 godina kako će Srbija ući u Evropsku uniju i kako nas tamo čeka med i mleko. Bugarska i Rumunija su ušle u EU bez ikakvih komplikacija, nisu imale ratove, sankcije, bombardovanje, a danas teže žive nego Srbi. Mi od EU moramo odustati jer tamo nemamo šta da tražimo. Bićemo robovi i ništa više. Srbija hoće ekonomsku saradnju sa svim državama, ali na ravnopravnim osnovama”, poručio je Šešelj.

Skup ispred Srspke radikalne stranke

Skup ispred Srspke radikalne stranke (Foto: Đorđe Đoković)

Na stranačkom skupu u Valjevu, leder radikala osvrnuo se na banke, kamate i gušenje građana Srbije švajcarskim frankom. “NBS treba da kaže da je bila dužnost poslovnih banaka da upozore građane šta im se može desiti ako se zaduže u švajcarskim francima. Ako to nije uradil, onda se bavila prevarom i mora da snose bar deo negativnih posledica. U zemljama EU tačno se zna kolika je kamata na godišnjem nivou. Nedopustivo je da građani Srbije plaćaju do pet puta veću kamatu nego što su u zemljama EU. Država treba jasno da kaže - ne priznajemo zelenaške dugove i zelenaške ugovore. Država treba da poruči bankarima – dali ste novac, biće vam vraćen, ali po realnim kamatama koje važe u zemljama EU. Guvernerka Jorgovanka Tabaković ima mesečnu platu 500.000 dinara i baš je briga za građane koje guše krediti u švajcarcima”.

Za Tomislava Nikolića, nekadašnjeg saborca i prijatelja, kaže da je postao izdajnik, koji je oboleo od najteže bolesti, a zove se pohlepa, a dokaz za to su kuće i stanovi koje zida širom Srbije. "Hteo bi da zabrani prelete aviona preko zavičaja, a već je zabranio lov u rodnoj Bajčetini. “On se trza od svakog pucnja, kao kralj Aleksandar Obrenović, uvek pomisli da su došli po njega”.

Šešelj smatra da je velika bruka i sramota to što Srbija ima ovakvog predsednika koji se okitio lažnom fakultetskom diplomom, a nije položio ni jedan jedini ispit. “Supruga predsednika osnovala je fondaciju pod svojim imenom i prezimenom i smestila je u zgradu Predsedništva Srbije, a muža pretvorila u portparola i reketaša. Nesporno je da je nešto novca iz te fondacije potrošeno za pomoć ugroženima. Ali mediji pišu da je legalnim putem, preko računa, u Fondaciju Dragica Nikolić došlo sedam – osam milliona evra. Ko zna koliko je došlo novca mimo računa i gde je potrošen. Sumnja se da ni polovina novca iz fondacije nije namenski potrošena”,  rekao je predsednik SRS Vojislav Šešelj na sinoćnjem skupu u Valjevu.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 10 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 22 sati 6 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 5 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...