Rupa na raskrsnici Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
Rupa na raskrsnici Sinđelićeve i Karađorđeve (foto: Đorđe Đoković)
12.02.2015, 13:55

Konačno počelo krpljenje udarnih rupa

č: | fb:

Danas je počelo krpljenje udarnih rupa, kojih ima preko 50 na gradskim ulicama i ozbiljno ugrožavaju bezbednost saobraćaja. I pored toga što je iz Gradske direkcije bilo najavljeno da će rupe biti zakrpljene do kraja januara, radovi su počeli danas. Preduzeće “Ingrap omni”, koje održava gradske saobraćajnice u zimskim uslovima, tek jutros je dobilo nalog Gradske direkcije za krpljenje udarnih rupa i spisak na kome je 11 ulica i Bulevar vladike Nikolaja od Dušanove ulice do Poljoprivredne škole. Mirko Međa iz preduzeća „Ingrap omni” kaže da su od jutros već zakrpljene udarne rupe u Užičkoj – kružni tok, Suvoborskoj, Milovana Glišića i u Pantićevoj ulici.

Rupa u Vuka Karadžića

Rupa u Vuka Karadžića (Foto: Đorđe Đoković)

Na spisku su još Karađorđeva ulica od Jadra do ulice Vojvode Mišića, zatim ulica Vojvode Mišića od Bulevara vladike Nikolaja (duplih traka ) do Jakova Nenadovića, Dušanova od Jadra do ulice Dimitrija Tucovića, Radnička od ulice Majora Ilića do Cara Lazara. Na spisku je i Pantićeva ulica od Radničke do ulice Vojvode Mišića, Sinđelićeva od Pantićeve ulice do Bulevara vladike Nikolaj (duplih traka), Železnička, kao i ulica Vuka Karadžića od Karađorđeve do Železničke ulice i ulica Milovana Glišića, deo iznad osnovne škole. Pored centralnih gradskih ulica na spisku su i Užička – kružni tok, Suvoborska, Bulevar vladike Nikolaja od Dušanove ulice do Poljoprivredne škole.

Rupa na raskrsnici Sinđelićeve i Karađorđeve

Rupa na raskrsnici Sinđelićeve i Karađorđeve (Foto: Đorđe Đoković)

Najkritičnija situacija je u Sinđelićevoj, gde je zbog velikog oštećenja na ulici otežano skretanje iz Sinđelićeve u Karađorđevu ulicu, zbog čega je valjevska policija uputila dopis Gradskoj direkciji upozoravajući na ovu nebezbednu saobraćajnicu. Međutim na spisku koji je jutros dostavljen preduzeću „Ingrap omni” nema ove kritične raskrsnice. Mirko Međa kaže da je to pitanje za Gradsku direkciju i dodaje da „rade po nalogu i spisku koji im je dostavljen iz Direkcije”.

Na naše pitanje zbog čega nisu ranije počeli sa krpljenjem udarnih rupa i da li je problem to što nisu nabavili hladni asfalt, kao što tvrdi direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić, Međa ponavlja da rade po nalogu iz Gradske direkcije. „Nalog za krpljenje udarnih rupa u gradu dobili smo jutros u deset časova, a ekipe su na ulicama već bile u 10.30 i počele sa radovima. Nemamo problem sa nabavkom hladnog asfalta, jer imamo otvoren nalog, možemo nabaviti u svakom trenutku količine koje su nam neophodne za krpljenje svih udarnih rupa u gradu”, kaže Mirko Međa iz preduzeća „Ingrap omni”.

 

Aktuelno