Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
Istraživačka stanica Petnica (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2014, 09:18

Ministar prosvete i ambasador SAD u poseti Petnici

č: | fb:

Istraživačku stanicu Petnica danas  će posetiti ministar prosvete  dr Srđan Verbić i ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi. Biće to prilika da se ozvaniči početak saradnje i podrške Američke privredne komore u Srbiji Istraživačkoj stanici. Američki ambasador će otvoriti regionalni skup studenata iz Srbije i Hrvatske pod nazivom “Stvaranje savremenih lidera”.

Program o liderstvu namenjen je studentima osnovnih studija iz zemalja Jugoistočne Evrope. U saradnji sa Institutom sinergije znanosti i društva iz Hrvatske, a uz podršku ambasada SAD u Beogradu i Zagrebu, osmišljen je program koji će potencijalnim budućim liderima predstaviti postojeće lidere iz sveta biznisa, ekonomije, državne uprave, nauke i medija, i njihova iskustva.

Uvodna predavanja na seminaru će danas u 12 časova održati  ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi, predsednica Američke privredne komore u Srbiji Stejsi Kenedi i ministar prosvete u Vladi Republike Srbije dr Srđan Verbić.

U Istraživačkoj stanici Petnica već su počeli letnji seminari - ksperimentalna biologija i hemija, biologija, geo nauke, astronomija i psihologija. Polaznici letnjih škola su srednjoškolci koji su ove godine prvi put učestvovali na zimskim seminarima iz neke od naučnih oblasti koje su zastupljene u obrazovnom programu Istraživačke stanice.

Aktuelno

Vaskrs - Crkva Svetog Pantelejmona	 (foto: Kolubarske.rs)
Praznik Pre 17 sati 10 minuta

DANAS JE VASKRS - HRISTOS VASKRSE

Pravoslavni hrišćani danas obeležavaju Vaskrsenje Isusa Hrista. Vaskrs je najveći hrišćanski praznik jer suština hrišćanskog učenja označava Hristovo vaskrsnuće iz mrtvih, kao pobedu vere i života...

Obeležena godišnjica pogibije pilota (foto: Kolubarske.rs)
Obeležena 25. godišnjica pogibije pilota Milenka Pavlovića Pre 1 dan 10 sati

Putokaz generacijama i dokaz da heroji postoje

"Godine koje prolaze, a evo već ih je 25, iz kolektivnog sećanja ne brišu herojski čin pilota pukovnika Milenka Pavlovića", rečeno je danas na obeležavanju četvrt veka od herojske pogibije Milenka...  · 6 komentara