Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
25.02.2015, 14:42

Ponovo bez predloga za privredu i urbanizam

č: | fb:

Gradska komisija za dodelu godišnjih nagrada Valjeva donela je odluku o dobitnicima priznanja, koje se dodeljuje povodom Dana Valjeva, 20. marta, pojedincima i kolektivima, koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj godini. Komisija je Skupštini grada predložila da se godišnje nagrade dodele u šest, od devet, oblasti, jer kandidata za privredu i arhitektura, urbanizan i zaštita životne sredine nije bilo, dok predlog za oblast nauka, inovcija i pronalazaštvo, komisija nije smatrala dovoljno dobrim da bi dobio najveće priznanje Grada.

Predsednica Komisije Mila Grujičić kaže da je komisija predložila da godišnju nagradu u oblasti medicine i socijalne zaštite dobije dr Branko Budimirović i VTO tim Opšte bolnice, u oblasti vaspitno obrazovni rad teba je dodeliti Milici Ostojić direktorki škole u Brankovini, za stvaralaštvo učenika i studenata nagradu zavređuje David Koprivica, u oblasti umetnosti KUD „Abrašević", za sport član RK "Mladost" Marko Jovanović i za oblast kultura i informisanje godišnje priznanje treba dodeliti  Slobodanu Rakoviću, novinaru. Ove godine komisija se odlučila i za dve specijalne nagrade i to za životno delo dr Vojislavu Andriću, direktoru Valjevske gimnazije i za humanost, plemenitost i hrabrost Milanu Mihailoviću, načelniku Odeljenja za vnredne situacije Kolubarskog okruga. Konačnu reč o ovim predlozima daće odbornici Skupštine grada na sednici u petak 27. februara.

Za ovogodišnju nagradu Grada pristiglo je ukupno 43, od čega najviše 11 predloga za specijalnu nagradu. Po pet predloga bilo je za sport i za oblast kultura i informisanje.

Podsećanje na nagrađivanje prethodne tri godine

Nagrade uspešnim pojedincima i organizacijama, povodom Dana grada Valjeva, 2012. godine nisu dodeljene zbog nesporazuma u vladajućoj koaliciji. Tada su na vlasti bili demokrate i socijalisti, koji se nisu složili oko kandidata, koje je predložila gradska komisija za dodelu nagrada, tako da su odbornici gradskog parlamenta odlučili da ne prihvate ni jednog od devet predloženih kandidata za nagradu. Naime, pošto demokrate nisu prihvatile kandidaturu bivšeg gradonačelnika i nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića za životno delo, a socijalisti nisu želeli da nagradu dobije novinar Branko Vićentijević, odlučeno je da te godine niko ne dobije godišnju nagradu grada Valjeva.

Sledeće 2013. godine konkurs za nagradu grada nije ni raspisan, nego je odlučeno da povodom obeležavanja Dana grada Valjeva - 20. marta, budu uručene nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola. Tako su najuspešniji osnovci, njih 16, dobili po 30.000 dinara i diplomu, dok je šest srednjoškolaca dobilo po 40.000 dinara i diplomu.

Prošle godine za Dan grada, takođe su nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola kao i šest građana i organizacija.

Primetno je da već nekoliko godina nema kandidta za oblast privreda, za pojedine oblasti tek po jedan kandidat, kao što su nauka i inovacija, arhitektira i urbanizam, dok je u oblasti kultura i informisanje tradicionalno „velika gužva”.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 20 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 21 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara