Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
Gradska kuća (foto: Đorđe Đoković)
25.02.2015, 14:42

Ponovo bez predloga za privredu i urbanizam

č: | fb:

Gradska komisija za dodelu godišnjih nagrada Valjeva donela je odluku o dobitnicima priznanja, koje se dodeljuje povodom Dana Valjeva, 20. marta, pojedincima i kolektivima, koji su ostvarili najbolje rezultate u prethodnoj godini. Komisija je Skupštini grada predložila da se godišnje nagrade dodele u šest, od devet, oblasti, jer kandidata za privredu i arhitektura, urbanizan i zaštita životne sredine nije bilo, dok predlog za oblast nauka, inovcija i pronalazaštvo, komisija nije smatrala dovoljno dobrim da bi dobio najveće priznanje Grada.

Predsednica Komisije Mila Grujičić kaže da je komisija predložila da godišnju nagradu u oblasti medicine i socijalne zaštite dobije dr Branko Budimirović i VTO tim Opšte bolnice, u oblasti vaspitno obrazovni rad teba je dodeliti Milici Ostojić direktorki škole u Brankovini, za stvaralaštvo učenika i studenata nagradu zavređuje David Koprivica, u oblasti umetnosti KUD „Abrašević", za sport član RK "Mladost" Marko Jovanović i za oblast kultura i informisanje godišnje priznanje treba dodeliti  Slobodanu Rakoviću, novinaru. Ove godine komisija se odlučila i za dve specijalne nagrade i to za životno delo dr Vojislavu Andriću, direktoru Valjevske gimnazije i za humanost, plemenitost i hrabrost Milanu Mihailoviću, načelniku Odeljenja za vnredne situacije Kolubarskog okruga. Konačnu reč o ovim predlozima daće odbornici Skupštine grada na sednici u petak 27. februara.

Za ovogodišnju nagradu Grada pristiglo je ukupno 43, od čega najviše 11 predloga za specijalnu nagradu. Po pet predloga bilo je za sport i za oblast kultura i informisanje.

Podsećanje na nagrađivanje prethodne tri godine

Nagrade uspešnim pojedincima i organizacijama, povodom Dana grada Valjeva, 2012. godine nisu dodeljene zbog nesporazuma u vladajućoj koaliciji. Tada su na vlasti bili demokrate i socijalisti, koji se nisu složili oko kandidata, koje je predložila gradska komisija za dodelu nagrada, tako da su odbornici gradskog parlamenta odlučili da ne prihvate ni jednog od devet predloženih kandidata za nagradu. Naime, pošto demokrate nisu prihvatile kandidaturu bivšeg gradonačelnika i nekadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića za životno delo, a socijalisti nisu želeli da nagradu dobije novinar Branko Vićentijević, odlučeno je da te godine niko ne dobije godišnju nagradu grada Valjeva.

Sledeće 2013. godine konkurs za nagradu grada nije ni raspisan, nego je odlučeno da povodom obeležavanja Dana grada Valjeva - 20. marta, budu uručene nagrade učenicima generacije osnovnih i srednjih škola. Tako su najuspešniji osnovci, njih 16, dobili po 30.000 dinara i diplomu, dok je šest srednjoškolaca dobilo po 40.000 dinara i diplomu.

Prošle godine za Dan grada, takođe su nagrađeni najbolji učenici osnovnih i srednjih škola kao i šest građana i organizacija.

Primetno je da već nekoliko godina nema kandidta za oblast privreda, za pojedine oblasti tek po jedan kandidat, kao što su nauka i inovacija, arhitektira i urbanizam, dok je u oblasti kultura i informisanje tradicionalno „velika gužva”.

Aktuelno

Viktor Mićić (foto: Kolubarski okrug)
Nepoštovanje zakona Pre 1 sati 37 minuta

Čovek sa dve funkcije – nezamenljivi zamenik

Viktor Mićić imenovan za načelnika Kolubarskog okruga, a nije razrešen funkcije zamenika predsednika Skupštine grada. Obavlja dve funkcije, a Zakonom o sprečavanju korupcije zabranjeno je vršenje...  · 1 komentar

Sneg u aprilu u Valjevu (foto: Kolubarske.rs)
Aprilski sneg Pre 45 minuta

Vejalo kao usred zime

Jak talas zahlađenja stigao je u Srbiju i drastično je oborio temperature, negde i preko 20 stepeni, a padao je i sneg. U Valjevu je jutros vejalo skoro jedan čas, sneg se nije zadržao, dok se na...

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 1 dan 1 sati

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 6 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 21 sati 5 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...  · 1 komentar