Registracija Prijava preko FB
Duško Rakić i Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
Duško Rakić i Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2014, 12:57

Važno je da znamo kuda Valjevo ide

č: | fb:

Redovna izborna skupština Demokratske stranke u Beogradu, na kojoj je za predsednika izabran Bojan Pajtić, protekla je u demokratskoj atmosferi, ocenile su danas valjevske demokrate.

- Odnos između kandidata za predsednika DS primer je političkim strankama u Srbiji kako izgleda unutarstranačka demokratija bez koje nema ni demokratije u državi. Zajednički nastup oba kandidata uliva poverenje da Demokratska stranka ostavlja pozitivan utisak koji će građani prepoznati i da će biti alternativa sadašnjoj vlasti – kazao je na konferenciji za novinare Duško Rakić, predsednik Gradskog odbora DS.

Govoreći o „Programu za Valjevo“ DS, Aleksandar Đukić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora je ocenio da je važno da znamo kuda Grad ide. Kao pozitivan primer naveo je da su veće posledice poplava u Valjevu sprečene zahvaljujući tome što je neko pre 40 godina razmišljao o uređenju korita Kolubare. Negativnim je ocenio „nemanje ideje o nameni Doma vojske“, gde se „od najave da će u tom prostoru biti smešten fakultet došlo do toga da će tu biti biblioteka“.

U okviru programa Demokratske stranke, Đukić je novinarima govorio o turizmu i gradskoj upravi.

- S obzirom na potencijale, koje ima naš kraj, turizam može i mora biti jedna od važnih privrednih grana, koja će da donosi prihode i pomogne kreiranju boljeg imidža Valjeva. Neophodno je utvrditi glavne pravce razvoja turizma, obezbediti sredstva za izgradnju infrastrukture i raditi na privlačenju investitora u ovoj oblasti – kazao je Đukić.

Lokalna samouprava može biti pokretač, ali i kočničar jednog grada, tako da se sređivanjem stanja u lokalnoj upravi mogu steći uslovi za brži napredak, smatraju valjevske demokrate.

- Gradska administracija više ne sme biti samo mehanizam za trošenje budžetskog novca, već pokretač i podrška mnogih važnih inicijativa. Demokratska stranka se zalaže za reorganizaciju, profesionalizaciju, modernizaciju i efikasan rad lokalne administracije. Smatramo da je neophodno prestati sa praksom partijskih postavljanja i zapošljavanja – zaključio je Đukić.

 

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 1 dan 2 sati

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 3 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...