Duško Rakić i Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
Duško Rakić i Aleksandar Đukić (foto: Đorđe Đoković)
04.06.2014, 12:57

Važno je da znamo kuda Valjevo ide

č: | fb:

Redovna izborna skupština Demokratske stranke u Beogradu, na kojoj je za predsednika izabran Bojan Pajtić, protekla je u demokratskoj atmosferi, ocenile su danas valjevske demokrate.

- Odnos između kandidata za predsednika DS primer je političkim strankama u Srbiji kako izgleda unutarstranačka demokratija bez koje nema ni demokratije u državi. Zajednički nastup oba kandidata uliva poverenje da Demokratska stranka ostavlja pozitivan utisak koji će građani prepoznati i da će biti alternativa sadašnjoj vlasti – kazao je na konferenciji za novinare Duško Rakić, predsednik Gradskog odbora DS.

Govoreći o „Programu za Valjevo“ DS, Aleksandar Đukić, predsednik Izvršnog odbora Gradskog odbora je ocenio da je važno da znamo kuda Grad ide. Kao pozitivan primer naveo je da su veće posledice poplava u Valjevu sprečene zahvaljujući tome što je neko pre 40 godina razmišljao o uređenju korita Kolubare. Negativnim je ocenio „nemanje ideje o nameni Doma vojske“, gde se „od najave da će u tom prostoru biti smešten fakultet došlo do toga da će tu biti biblioteka“.

U okviru programa Demokratske stranke, Đukić je novinarima govorio o turizmu i gradskoj upravi.

- S obzirom na potencijale, koje ima naš kraj, turizam može i mora biti jedna od važnih privrednih grana, koja će da donosi prihode i pomogne kreiranju boljeg imidža Valjeva. Neophodno je utvrditi glavne pravce razvoja turizma, obezbediti sredstva za izgradnju infrastrukture i raditi na privlačenju investitora u ovoj oblasti – kazao je Đukić.

Lokalna samouprava može biti pokretač, ali i kočničar jednog grada, tako da se sređivanjem stanja u lokalnoj upravi mogu steći uslovi za brži napredak, smatraju valjevske demokrate.

- Gradska administracija više ne sme biti samo mehanizam za trošenje budžetskog novca, već pokretač i podrška mnogih važnih inicijativa. Demokratska stranka se zalaže za reorganizaciju, profesionalizaciju, modernizaciju i efikasan rad lokalne administracije. Smatramo da je neophodno prestati sa praksom partijskih postavljanja i zapošljavanja – zaključio je Đukić.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 1 dan 4 sati

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...