Sastanak sa Italijanima (foto: www.valjevo.rs)
Sastanak sa Italijanima (foto: www.valjevo.rs)
04.03.2015, 20:07

Italijanski privrednici boravili u Valjevu

č: | fb:

Delegacija italijanskih privrednika danas je boravila u Valjevu, što je nastavak saradnje koja je otpočela, krajem prošle i početkom ove godine, posetom valjevske delegacijie regiji Lombardija. Na današnjem sastanku je bilo reči pre svega o saradnji u oblasti poljoprivrede, otkupu voća i povrća, kao i o izgradnji gasovodne mreže i snabdevanja gradske Toplane gasom.

Italijani su posebno zainteresovani za otkup i plasman svežeg voća i povrća iz valjevskog kraja na tržište Milana, saopšteno je iz Gradske uprave nakon sastanka italijanske delegacije sa ovdašnjim poljoprivrednicima. Na sastanku je bilo reči i o mogućnostima izgradnje platforme za prijem, selekciju, pakovanje i obeležavanje voća i povrća namenjenog velikim tržnim centrima u Italiji.

„Razgovaramo o mogućnostima saradnje u narednom periodu i plasmanu srpskih proizvoda u velike tržnice u Milanu. Došli smo da vidimo šta je raspoloživo od vaših domaćih proizvoda, šta proizvodite, koje sorte voća i koje su cene. Bitan je ukus, kvalitet i cena, a razgovaraćemo i o načinu pakovanja i transportu svežeg voća“, rekao je Fabio Panzarasa.

Cilj  sastanka je bio da se uspostave kontakti, razmene informacije i da se italijanski privrednici upoznaju sa ponudom našeg tržišta. „Ideja je da kroz lični kontakt uspostavimo saradnju. Ovo je prvi u nizu predviđenih sastanaka na ovu temu, jer je naš cilj kontinuitet u kontaktima i konkretni rezultati“, rekao je Dragan Jeremić. Italijanski privrednici su zainteresovani da investiraju u proizvodnju voća na teritoriji našeg regiona, a na sastanku je predloženo da delegacija privrednika valjevskog kraja poseti Milano. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Veliki broj gostiju Pre 23 sati 23 minuta

Prvomajski praznik na Divčibarama

Više hiljada gostiju boravi na Divčibarama za prvomajske praznike. Procena je da je popunjenost smeštajnih kapaciteta oko 90 posto. Kao i prethodnih nekoliko godina izostali su tradicionalni...  · 6 komentara