Marija Obradović (foto: Dragan Krunić)
Marija Obradović (foto: Dragan Krunić)
10.03.2015, 14:10

Učenici Muzičke škole osvojili 67 nagrada

č: | fb:

Učenici Muzičke škole „Živorad Grbić” osvojili su 67 nagrada na nekoliko najznačajnijih republičkih i međunarodnih takmičenja, koja su održana krajem februara i početkom marta, saopšteno je iz Muzičke škole.

Flautisti, njih 22-oje, učestvovalo je na tri međunarodna takmičenja “FEMUS 2015” u Subotici, Međunarodni sureti  flautista “ Tahir Kulenović” u Valjevu i Međunarodno takmičenje “Davorin Jenko” u Beogradu. Talentovani učenici valjevske Muzičke škole osvojili su 46 nagrada, od toga po 19 prvih i drugih, sedam trećih nagrada i jednu pohvalu. Među njima naročito su se izdvojile Marija Obradović, učenica drugog razreda u klasi prof. Aleksandra Burkerta kao laureate, apsolutni pobednik, kategorije na sva tri navedena takmičenja i Anica Mićić, učenica četvrtog razreda u klasi prof. Aleksandra Burkerta kao apsolutni pobednik kategorije na Femusu i Valjevskim susretima flautista, i prvonagrađena na takmičenju „Davorin Jenko” u Beogradu.

Vrlo upečatljive nastupe i titule laureata iz discipline kamerna muzika na Susretima flautista “Tahir Kulenović” ostvarili su nonet “Flautissimo” i duo “Živorad Grbić”. Pored talentovanih takmičara, posebnu pohvalu zaslužuju i profesori uspešnih učenika flaute, Nevena Nikolić, Vera Mevorah i Aleksandar Burkert kao i klavirska saradnica Sanja Knežević – Gavrilović.

Zvuk klavirskog odseka valjevske muzičke škole na Međunarodnom takmičenju pijanista održanog u Šapcu 3. marta predstavio je Dimitrije Ranisavljević učenik drugog razreda, u klasi prof. Milice Prodanović, osvojivši prvu nagradu, a prošlog vikenda Dimitrije i Tijana Madzarević, učenica 3. razreda, iz klase profesorke Milice Prodanović, učestvovali su na pijanističkom takmičenju “Vučković” u Beogradu i svojoj školi doneli visoke prve nagrade.

Na 13. takmičenju mladih solfeđista u Požarevcu učestvovali su učenici osnovne i srednje muzičke škole. Oni su u disciplinama solfeđo, dvoglasno pevanje, teorija muzike i harmonija i muzički oblici osvojili ukupno 18 nagrada, od toga osam prvih, pet drugih i tri treće nagrade. Nikola Todorović, iz klase prof. Božane Divac, osvojio je prvu nagradu i zvanje Laureata kategorije u oblasti Teorije muzike sa osvojenim maksimalnim brojem poena. Katarina Marković, takođe iz klase prof. Božane Divac, osvojila je prvu nagradu iz Teorije muzike.

Nova važna takmičenja tek očekuju učenike do kraja školske godine, a Valjevci će moći da čuju muziku malih virtuoza već u ponedeljak 16. marta u 18.30 časova na koncertu učesnika predstojećeg Republičkog takmičenja u Beogradu koji će se upriličiti u sali Valjevske gimnazije.

Aktuelno

Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić (foto: )
Bez kraja 27.04.2024

Kakav je to svet, bez "srpskog sveta"?

Nagoveštaji raspada SFRJ, ni kad je postao veoma verovatan, u Srbiji nisu uzimani ozbiljno. Bori Čorbi su omogućili hit: "Hoće da se otcepe, bečki konjušari!", a "običnom svetu" samozadovoljno:...