Radovi u koritu Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
Radovi u koritu Kolubare (foto: Đorđe Đoković)
11.03.2015, 10:48

Valjevo od države traži 520 miliona dinara

č: | fb:

Valjevo od države traži pomoć od 520 miliona dinara za rešavanje infrastrukturnih problema, nastalih u prošlogodišnjim majskim poplavama. Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da je Kancelariji za obnovu dostavljen spisak infrastrukturnih projekata, koji treba da se grade ili saniraju, a najviše novca, 250 miliona dinra, je potrebno za saniranje puteva oštećenih u majskim poplavama. Oko 195 miliona dinara je traženo za klizišta, a 75 miliona dinara je neophodno za sanaciju oštećenih mostova.

Šteta od majskih poplava, na objektima putne i komunalne infrastrukture, stambenim i privrednim objektima, u poljoprivredi i na koritu rekeKolubare iznosi oko 1,1 milijrdu dinara. „Za sanaciju dela štete od države smo dobili 53 miliona dinara, preko računa Grda koji je bio otvoren za pomoć, prikupljeno je oko šest miliona dinara. Vlada Japana je donirala 110 miliona dinara za sanaciju korita Kolubare. Ujedinjeni Arapski Emirati finansirali su sa 10,5 miliona dinara izgradnju četiri kuće na Petom puku”, navodi gradonačelnik i zaključuje da su to jedine donacije i novčana pomoć koju je Valjevo dobila za skoroi godinu dana. Gradonačelnik naglašava da je donacija od deset miliona dinara  „Fonda dijaspore za maticu” za izgradnju mosta na Obnici u naselju Boškovića, u selu Pričević, najveća pomoć iz Srbije.

Most na Obnici u naselju Boškovića je jedan od sedam oštećenih mostova u majskim poplavama na teritoriji Valjeva za čiju izgradnju je potrebno 75 miliona dinara. Direktor Grdske direkcije Dragan Jeremić navodi da treba izgraditi most u selu Veselinovac na rukavcu Kolubare, mostove za Novakoviće i Aničiće na reci Gradac, mostove za Veselinoviće i Paramentiće na Obnici i most u Goloj Glavi na reci Ub za Balačku. „Najviše novca, 29,3 miliona dinara, treba za izgradnju mosta za naselje Veselinovići, za koji očekujemo pomoć države“, kaže Dragan Jeremić.

Aktuelno

Pokret Sad konferencija za novinare (foto: Kolubarske.rs)
Izbori 2024 Pre 37 minuta

Pokret Sad o populacionoj politici u Valjevu

Populaciona politika u Valjevu i mere koje mogu da poboljšaju populacionu politiku, kao i da poboljšaju položaj roditelja sa decom i položaj mladih, su zastupljeni u programu udruženja građana...