Studenti VIPOS u Austrotermu (foto: Predrag Vujanac)
Studenti VIPOS u Austrotermu (foto: Predrag Vujanac)
12.03.2015, 13:36

Studenti VIPOS-a u poseti “Austrotermu”

č: | fb:

U okviru saradnje sa privredom, koju Visoka poslovna škola strukovnih studija praktikuje već godinama, studenti treće godine su posetili austrijsku kompaniju „Austroterm“.

Međunorodno poslovanje, tržište, cene, konkurencija, razvojna politika, organizacija informacionog sistema, zadaci menadžera, bile su samo neke teme razgovora sa menadžerom kompanije Draganom Đukićem. Studenti su se interesovali i zašto je „Austroterm“ došao u Valjevo, kako je širio svoje poslovanje u Srbiji i okolnim zemljama, kakvi su poslovni rezultati...

Profesor Branko Matić kaže da se na ovaj način najbolje usvajaju složena znanja međunarodnog menadžmenta i ostvaruje upoznavanje sa savremenom praksom. Posebno ističe kompaniju „Austroterm“, koja je kao društveno odgovorna firma, uvek spremna na saradnju sa VIPOS-om, na čemu im se u ime studenata i škole najlepše zahvaljuje. Takođe ukazuje da je takva saradnja najbolji način za uspostavljanje nemačkog modela „dualnog obrazovanja“ u Srbiji, na čemu VIPOS radi već duže vreme.

Studenti su obišli proizvodnju i tako stekli potpuni uvid u poslovanje ove uspešne međunarodne kompanije, saopštio je VIPOS.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 32 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 21 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.