Pešački most na Kolubari za vreme majskih poplava (foto: Đorđe Đoković)
Pešački most na Kolubari za vreme majskih poplava (foto: Đorđe Đoković)
18.03.2015, 12:07

Gradiće pešački most preko Kolubare

č: | fb:

Nakon saobraćajne nesreće na barskoj pruzi, u kojoj je nastradala devojčica, iz Gradske direkcije najavljuju izgradnju pešačkog mosta preko Kolubare. Pešački most, koji je vodio prema Kolubarskoj ulici, u majskim poplavama je odnela reka, a za ponovno postavljanje takvog mosta na tom mestu nije moguće dobiti saglasnost JP “Srbija vode”.

Pešački most na Kolubari za vreme majskih poplava

Pešački most na Kolubari za vreme majskih poplava (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić kaže da će novi most, koji bi koštao oko 11 miliona dinara, biti izgrađen 400 metara nizvodno od postojećeg pešačkog mosta, koji se nalazi u neposrednoj blizini Krušikovog stadiona.

“U narednih mesec dana raspisaćemo tender za izradu projekta pešačkog mosta preko Kolubare, a tačan iznos neophodan za izgradnju mosta biće poznat kada bude završen projekat, a prema prvim procenama to je oko 11 miliona dinara. Nedavna saobraćajna nesreća u kojoj je na barskoj pruzi poginula devojčica naterala nas je da uđemo u postupak izgradnje pešačkog mosta, koji nije bio planiran za ovu godinu. Taj most bi sprečio da se pešaci kreću prugom, koja im sada služi za prelazak na drugu obalu, što je veoma opasno i rizično”, kaže Jeremić.

Dragan Jeremić

Dragan Jeremić (Foto: Đorđe Đoković)

Direktor Gradske direkcije odgovarajući na naše pitanje da li je izgradnja mosta samo u domenu planova i želja ili je to izvesno, kaže da će “izvesno biti onda kada bude urađen most”.

“Novac za izgradnju pešačkog mosta preko Kolubare u ovogodišnjem budžetu nije planiran, jer taj most nije bio prioritetan. Srušeni su mostovi, koji su jedina veza brojnim porodicama u nekoliko naselja nadomak grada, kao što su mostovi za Veselinoviće i Paramentiće na Obnici, za Novakoviće i Aničiće na Gradcu, kao i most u selu Veselinovac i njih moramo uraditi u ovoj godini. Međutim, ova nesreća nas je naterala da planiramo i izgradnju pešačkog mosta preko Kolubare. Verujem da će biti postavljen u ovoj godini. Potrudićemo se da novac obezbedimo od donatora, koji su spremni da finansiraju izgradnju pešačkog mosta", kaže direktor Gradske direkcije Dragan Jeremić.

 

Aktuelno

Romi  (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 sati 36 minuta

Kako će biti sutra, ako je danas kako je?

U senci trenutno aktuelnog i prioritetnog (hitnog), prolazi aktuelno od ranije i primarno (bitno)! Tako su minulih dana, "dva mitinga", zasenila događaje koji nisu novi. I u svakom "trenutku", ali...

Apoteka Vegafarma (foto: Kolubarske.rs)
Nakon trogodišnje pauze Pre 1 dan

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku

Valjevo ponovo ima dežurnu apoteku zahvaljujući privatnoj apotekarskoj ustanovi "Vegafarma". U saopštenju za javnost RFZO navedeno je da će apoteka u neposrednoj blizini Doma zdravlja biti...  · 5 komentara

HK Krušik (foto: Đorđe Đoković)
Za manje od godinu dana četiri "događaja" Pre 1 dan 4 sati

Ćuti se o odgovornosti i uzrocima nesreća u Krušiku

U Krušiku su se, za manje od godinu dana, dogodile četiri nesreće u kojima su povređeni radnici. Svaki put rukovodstvo je saopštavalo da je "formirana Komisija za utvrđivanje svih okolnosti ovog...  · 12 komentara