Registracija Prijava preko FB
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
Viši sud (foto: Đorđe Đoković)
05.06.2014, 16:30

Potvrđene presude Jeličiću i Lazareviću

č: | fb:

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 23. decembra 2013, kojom je Zoran Jeličić (45) iz Padinske Skele osuđen na godinu dana zatvora zbog nanošenja teške telesne povrede valjevskom advokatu Spasoju Radoviću, dok je Milan Lazarević (43) oslobođen optužbi da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića (37), takođe iz Valjeva.

Jeličić je Radovića napao, 19. oktobra 2008, pred njegovom kućom u Hajduk Veljkovoj ulici, a posle dva neuspešna pokušaja da ga štanglom udari po glavi, priklještio mu je kapijom palac leve ruke. Potom je pobegao pošto je Radović počeo da doziva u pomoć.

Lazarević je bio optužen da je Jeličića podstrekavao na ubistvo Dejana Velimirovića, 24. februara 2008, ispred zgrade u Naselju “Kolubara 2” u kojoj je Velimirović stanovao. Na Velimirovića su tada ispaljena četiri hica. Bio je pogođen u glavu, vrat i trbuh, a atentat je preživeo posle hitne operacije u Valjevskoj bolnici.

Viši sud je smatrao da tokom suđenja nije dokazan motiv Lazarevićevog navodnog pokušaja da ubije Velimirovića, pa otuda nije bilo ni motiva da Jeličića podstrekava na to ubistvo.

Lazareviću i Jeličiću sudi se pred Specijalnim sudom za organizovani criminal u Beogradu, između ostaloga i za ubistvo Željka Đedovića (30) iz Sedlara, koje je počinjeno u centru grada 3. aprila 2009. godine.

Jeličić je optužen kao neposredni izvršilac, a Lazarević kao organizator grupe, koja je počinila to i još nekoliko krivičnih dela. Od tada datira i Lazarevićevo poznanstvo sa Velimirovićem.

Aktuelno

Demokratska stranka (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Demokratske stranke Pre 1 dan 4 sati

Laza ili Đole – lažna dilema valjevskih izbora

Dve bratske i još uvek vladajuće stranke građanima nude lažnu dilemu da biraju između dvojice kandidata njihovih stranaka, a sve glumeći tobožnji sukob ideja, koncepata..., kažu demokrate i...  · 10 komentara

Željko Trifunović (foto: Lokakni front Va)
Oglasna poruka Pre 1 dan 6 sati

Mali i veliki problemi meštana Petnice

Meštani Petnice obratili su se medijima jer, kako kažu, jedino im je to preostalo da skrenu pažnju javnosti na brojne probleme sa kojima se suočavaju godinama unazad, ali i da lokalnu vlast podsete...  · 3 komentara

Grad Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Zbog epidemije i vanrednog stanja 3.06.2020

Naplaćeno manje poreza na imovinu

Za prvih pet meseci ove godine naplaćeno je 28 miliona dinara manje izvornih prihoda Grada. Od toga, porez na imovinu građana manji je za blizu šest miliona, a od pravnih lica za oko 10,7 miliona...